A kulturális sokszínűség ünnepe

2024.04.28. 15:00

Nemzetközi piknik az egyetemen

A Pannon Egyetem hallgatói közössége sokszínűségét ünnepelte nemrég az első Nemzetközi pikniken. Az egyetem hetvenöt éves évfordulója alkalmából is megrendezett kulturális esemény nemcsak külföldi és magyar hallgatókat vonzott, hanem oktatókat, egyetemi dolgozókat is.

Benkő Péter

Az esős és hideg idő ellenére a közösség, a jó hangulat, a finom, házias ételek és a zene a félév egyik fénypontjává tette a rendezvényt. Tizennégy kultúra képviselői készítették el hagyományos ételeiket, és osztottak meg érdekességeket hagyományaikról és konyhájukról. A rendezvény nem lenne teljes a különleges vendégek – a Curved Space és a Zoord zenekar – nélkül. A világ különböző részeiről származó nemzetközi dallamok és autentikus hangzások csak hozzájárultak kulturális sokszínűséget ünneplő jó hangulathoz.

A világ különböző részeiről származó nemzetközi dallamok, autentikus hangzások hozzájárultak a kulturális sokszínűséget ünneplő jó hangulathoz.
A világ különböző részeiről származó nemzetközi dallamok, autentikus hangzások hozzájárultak a kulturális sokszínűséget ünneplő jó hangulathoz
Fotó: Pannon Egyetem

A Nemzetközi piknik tökéletes alkalmat teremtett, hogy összehozzák a nemzetközi és a magyar közösséget, megismerjék egymást, kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat. A vendégek többek között minijátékokban vehettek részt, vállalhatták a juice pong kihívást. Az egyetem háromnegyed évszázados évfordulójának szentelt rendezvény ismét bizonyította hallgatói közösségének sokszínűségét, nyíltságát.

A rendezvény bizonyította hallgatói közösségének sokszínűségét, nyíltságát
A rendezvény bizonyította hallgatói közösségének sokszínűségét, nyíltságát
Fotó: Pannon Egyetem

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában