Zene

2015.07.17. 13:08

Django és romantika

Tapolca - A Tapolcai nyár programsorozatát a Pankastic! djangopop zenekar és Szekeres Adrienn koncertje nyitotta.

Tóth B. Zsuzsa

Az egy éves csoport különleges, örömzenének is nevezhető, hazánkban még kevéssé ismert zenét játszik. Az együttes a televízió A dal című műsorában vált ismertté, a fiatal, profi zenészek különleges és egyedi, de mindenki számára élvezhető hangzást biztosítottak akusztikus hangszereiken játszva. A dalok Kálmán Tamás nevéhez fűződnek, Csukulya József cimbalmon, Horváth Márk és Kardos Dániel gitáron, Lombos Pál bőgőn, Seres Vilmos klarinéton játszik, Pálmai Panna pedig énekel. Ő alapította meg a Pankastic! formációt, amely a vájt fülűek igényeit is kielégítheti. A Pankastic! létrejöttekor ugyanis a zenekar tagjainak szeme előtt egy igényes és új popzenei stílus megalkotása lebegett, akusztikus hangszerekkel. Régi sztenderdeket, örökzöldeket ültetnek át a francia manouche swing világába, kiegészítik azt a cimbalom egyedi hangszínével. Új stílusuk, djangopop, céljuk annak megismertetése és megszerettetése.

A csütörtök esti nyári tóparti koncertek sorát idén A Pankastic! együttes nyitotta
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az együttest Szekeres Adrienn énekesnő követte romantikus dalaival a vízi színpadon. A közvetlen, népszerű énekes elárulta, hogy gyakran megfordul a városban, amely remek hely a kikapcsolódásra, feltöltődére. A tópart hálás közönsége előtt legismertebb dalait, zömében férje, Kiss Gábor szerzeményeit énekelte el rajongói örömére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!