Zene

2016.06.11. 14:15

Are you metal? - Kőkemény metál a vasak között

Az elképesztően energikus és brutális, ugyanakkor dallamos metál a 17. Open Road Fest méltó befejezéseként.

Kekk Sára

Németország első számú speed metál zenekara, a Helloween koncertje zárja az idei Harley fesztivált. A banda igazi legendának számít a fémzene világában, immár harminckét éve aktívak, ezalatt számos világkörüli turnét vezényeltek le, és tizenöt nagylemezt készítettek, melyekből több mint öt millió példányt adtak el.

(Fotó: Balogh Ákos)

Az Ironfist és a Powerfool tagjaiból létrejött Halloween a nyolcvanas évek közepén robbant be a metál zenei színtérre Walls of Jericho lemezével, majd a két részes Keeper Of The Seven Keys sorozattal lettek az Accept-generáció egyik legnépszerűbb metál bandája. A kilencvenes években a Master Of The Rings-zel, a Time Of The Oath-tal és a Better Than Raw-val növelték milliós rajongótáboruk számát, az új évezredben pedig a The Dark Ride, a Rabbit Don't Come Easy, a Gambling With The Devil, valamint a monumentális Keeper Of The Seven Keys: The Legacy albumokkal jelentkeztek.

Az Open Road Fest nagyszínpadán olyan ikonikus számok is felcsendültek ezekről az albumokról, mint az I Want Out, Step Out Of Hell vagy az Are You Metal?.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!