frontális ütközés

2017.10.04. 08:33

Halálos baleset történt a 83-as főúton

A 83-s út Tapolcafőhöz közeli szakaszán, a Gannára vezető elágazásnál ütközött egymással egy kisteherautó és egy személygépkocsi.

Kovács Erika

A személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette – tudtuk meg a katasztrófavédelem honlapjáról. A teherautó járműbe szorult sofőrjének kiszabadításán a műszaki mentést végző pápai hivatásos tűzoltók dolgoznak.

Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom elől.

Munkatársunknak Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens elmondta, eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze a 83-as számú főút 18. kilométerszelvényében, Tapolcafő külterületén 2017. október 4-én 7 óra 45 perckor. A baleset következtében egy személy olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínén életét vesztette. A balesetben további egy személy is megsérült.

Az érintett útszakaszon a baleset helyszínelésének idejére teljes pályás útlezárás van érvényben, a forgalmat a rendőrök Ganna és Pápakovácsi felé terelik.

Fotók: rendőrség

Orosz Katalin, a megyei főkapitányság sajtószóvivőjének elmondása szerint a személygépjármű Pápa irányából közlekedett Veszprém felé, amikor előzés közben frontálisan összeütközött a vele szemben érkező teherautóval. A furgon vezetője az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett, őt mentőhelikopterrel szállították kórházba, a személyautó vezetője a helyszínen életét vesztette.

11:36 A rendőrök befejezték a helyszínelést Tapolcafő külterületén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!