Veszprém

2015.06.29. 11:48

Vivace - Nemzetközi kórusfesztivált rendeznek Veszprémben

Az élet örömeiről énekelnek a kórusok a Vivace nemzetközi kórusfesztiválon.

Balla Emőke

Veszprém Város Vegyeskara szervezésében pár év szünet után idén ismét megrendezik a fesztivált, immár tizenharmadik alkalommal. Ezúttal a bolgár Gaudemus, az észt testvérvárosból érkező Tartui Diákkórus, az ukrajnai Hóvirág Gyermekkórus és a Siófoki Férfi Dalkör énekel az élet örömeiről: szépségről, barátságról, vidámságról, szerelemről.

A program július 3-án, péntek este hét órakor kezdődik a Hangvillában, ahol bemutatkoznak a vendég énekkarok. Fellép Veszprém Város Vegyeskara is, Kodály Zoltán Kállai kettősét a Szilágyi Táncegyüttes táncosainak közreműködésével láthatja a közönség. Este kilenc órakor a vendég kórusok nyáresti szerenádot adnak Veszprém belvárosában. A gálahangversenyt szombaton este nyolc órakor tartják a Hangvillában.

Ahogyan a Vivace nemzetközi kórusfesztiválok történetében már hagyomány, idén is szavaz a közönség és színpadra lép a meghívott együttesekből alakult Fesztiválkórus is. Vasárnap délelőtt a határon túli résztvevők a Szent Mihály bazilikában, a Regina Mundi templomban és az evangélikus templomban lépnek fel szertartáson, istentiszteleten, illetve adnak rövid koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!