Veszprém

2016.07.15. 15:33

Véget ért a szakmai gyakorlat

Veszprém - A Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégium rendészeti pályaorientációs képzésében résztvevő diákok rendőrségi gyakorlaton vettek részt a helyi kapitányságon 2016. július 8-ig - közölte a rendőrség.

Napló-információ

Összesen 94 diák kapott lehetőséget a rendőri munka gyakorlati megismerésére. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai - a társszervek közreműködésével - színvonalas szakmai programot szerveztek a tanulóknak, melynek egyik célja az volt, hogy minél több fiatal válassza a rendőri hivatást.

fotó: rendőrség

A diákok több hetes gyakorlata során bepillantást nyerhettek a rendvédelmi szervek munkájába, mindennapjaiba. A bűnügyi technikai osztály munkatársai bemutatták az ujjnyomatvétel folyamatát, majd a tanulók intézkedéstaktikai foglalkozáson gyakorolhatták a rendőri intézkedések alapjait.

A végzős diákok egy budapesti szakmai kiránduláson is részt vettek, ahol a Rendőrség-történeti Múzeumban tett látogatás mellett megtekinthették a Készenléti Rendőrség eszközeit is.

A büntetés-végrehajtás, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai színvonalas és látványos előadást tartottak munkájukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!