Veszprém

2015.09.01. 18:04

Tanévnyitót tartottak a Pannon Egyetemen

Veszprém - A Pannon Egyetem öt kara a társadalmi igények széles választékát lefedi, mondta Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora a tanévnyitó ünnepségen.

Balla Emőke

Huszonöt éve alakult meg a tanárképző kar, tizenöt éve csatlakozott a keszthelyi Georgikon kar a veszprémi intézményhez, 2003-ban jött alapították a gazdaságtudományi, valamint a műszaki informatikai kart. Nem véletlenszerűen és egyéni érdekek mentén jöttek létre a karok, hanem az intézményben lévő szakmai tudásra, a kor kihívásaira alapozva. A Közép- és Nyugat-Dunántúl régiójában minőségi felsőoktatást folytató Pannon Egyetem eredményeit, kutatásait országosan és nemzetközi szinten is jegyzik; idén tizenegy hazai intézménnyel együtt bekerült a világ 2000 legjobb felsőoktatási intézménye közé.

A Pannon Egyetem központi tanévnyitó ünnepsége egyben a műszaki informatikai kar évnyitója is volt, az elsőéveket Czúni László, a kar megbízott dékánja köszöntötte. Porga Gyula polgármester kiemelte: Veszprém büszke egyetemére, mely országos és nemzetközi hírnevet vívott ki magának a tudományos és oktatómunka területén.

Az egyetemre idén 1749 hallgatót vettek fel a rendes felvételi eljárásban, a pótfelvételivel 201 hallgatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!