Veszprém

2015.10.04. 13:37

Természetismereti vetélkedőt szerveztek iskolásoknak az állatkertben

Veszprém - Október negyedikén ünneplik az Állatok Világnapját. Ez alkalommal immár hagyománnyá vált, hogy játékos ismeretterjesztő vetélkedőt szervez a Veszprémi Állatkert helybeli iskolásoknak.

Szám Dorottya

- Nem lehet elég korán elkezdeni a természet védelmére való nevelést, hiszen ha már kis korukban megismerik és megszeretik a gyerekek a természetet, akkor később jó gazda módjára fognak sáfárkodni a kincseivel. A természetvédelem hármas jelszava: megismerni, megszeretni és megvédeni. Ez nagyon is igaz, hiszen amit ismerünk és szeretünk, arra minden bizonnyal vigyázni is fogunk - nyilatkozta lapunknak Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója.

- A rendezvény sikerét mutatja, hogy idén már 135-en regisztráltak. Ahogy hallottuk, hetek óta lázas izgalommal készültek a csapatok, bújták a szakirodalmat, hogy felkészüljenek a pénteken rendezett megmérettetésre. A mostani vetélkedő témája az állatkert fajmegőrzési, természetvédelmi tevékenysége és története. A Veszprémi Állatkert évtizedek óta aktív tagja az Európai Állatkertek Szövetségének és számos fajmegőrzési programban részt vesz. Ilyen projektek keretében érkeztek a csimpánzok, a szélesszájú orrszarvúak és a Fejes-völgyben évek óta töretlen népszerűségnek örvendő kispandák - nyilatkozta az igazgató.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!