Veszprém

2015.11.25. 12:59

Nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttek

Veszprém – Arany-, gyémánt-, vas-, rubin- és gránitdiplomákat vehettek át a pedagógusok a városházán.

Balla Emőke

Az élet egyik legnehezebb, de legszebb hivatását választották, köszöntötte az emlékdiplomás pedagógusokat Brányi Mária. Az alpolgármester kiemelte, nagy feladat a pedagógusoké, az új generációk tanítása, nevelése. A pedagógus példakép. Nemcsak tudást ad át, de nevelésével hozzájárul a gyerekek személyiségének fejlődéséhez. Az óvónők, tanítók, tanárok önmagukba vetett hittel készítik fel a diákokat, és bíznak benne, hogy az átadott tudás célba ér. A pedagógusok munkája által gazdagodott Veszprém, az iskolaváros története folytatódott, mondta az alpolgármester, aki megköszönte azt az odaadó munkát, amit a pedagógusok a tanítványokért és Veszprémért tettek.

Az alpolgármester Némethné Károlyi Jolán önkormányzati képviselővel együtt adta át az emlékdiplomákat. Ötven évvel ezelőtt végzett, így aranydiplomát kapott Boross Tiborné, Czövek Gáborné, Kiss Ottóné, Landy Tamásné, Nagy Árpádné, Németh Csabáné, Péter Ferencné és Tóth Józsefné. A hatvan évvel ezelőtt végzettek gyémánt díszoklevelet vehettek át: Angyal Sándorné, Balázs Zoltán Imréné, Kökuti Józsefné, Strenner Zoltánné és Szabó Lászlóné. Vasdiplomát kapott a hatvanöt éve végzett Füzi Andrásné és Nagy Kálmánné, rubindiplomát a hetven éve végzett Tóth László, gránitdiplomát a hetvenöt éve végzett Patatics Andrásné.

Az ünnepségen Keresztes János színművész Kányádi Sándor Kicsi legény, nagy tarisznya című versét mondta, Alföldi Nelli Telemann művét adta elő hegedűn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!