Veszprém

2016.07.20. 18:45

Növelték a biztonságérzetet

Veszprém - Az Országos Polgárőr Szövetség februárban hirdette meg Nagyvárosi bűnmegelőzési Programját, melynek veszprémi akcióját a napokban tartották, közölte Hajdár József koordinációs alelnök.

Kovács Erika

Elmondta, céljuk az volt, hogy az emberek biztonságérzetét növeljék, ezért még több polgárőr tartózkodott közterületen, akik áldozatvédelmi, illetve bűn- és baleset megelőzési tanácsokat is közöltek, és ezekkel kapcsolatos kiadványokat adtak át. A programról előzetesen egyeztettek Halmay György önkormányzati képviselővel, illetve Kórosi Tiborral, a Dózsa-városrész polgárőr egyesületének elnökével. A program megkezdése előtt Miklósi György rendőr százados adott tájékoztatást és tartott eligazítást a résztvevőknek.

Rendőrök, polgárőrök, közterület felügyelők közösen járőröztek Fotó: Országos Polgárőr Szövetség

A szolgálatban részt vett Halmay György önkormányzati képviselő, valamint tíz rendőr, három rendészeti fakultációs hallgató, hat közterület felügyelő és tizenöt polgárőr. A közös szolgálaton öt csoportot hoztak létre, melyek több településrészen járőröztek, főként ott, ahol sok a turista, illetve a család, kisgyermek. Járőröztek a Gulya-dombon, a Kolostorok és kertek övezetben, a Csatár-hegyen, a Jeruzsálem-hegyen, a volt Bakony-művek térségében, illetve a Dózsa téren.

A szolgálat kiterjed a természeti értékek megóvására, közterületek, játszóterek, sportterek rendjének fenntartására, az ott kihelyezett eszközök állapotának megóvására, a Verga Zrt. tájékoztató tábláinak ellenőrzésére. A szolgálatba beosztott rendőrök a társszervekkel közösen mozgó szolgálatot láttak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!