Veszprém

2016.02.04. 15:49

Mérlegen a börtön

Veszprém - Törvényes és biztonságos, a rendelkezésre álló forrásokhoz igazított feladatellátás jellemezte a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 2015. évi munkáját - mondta beszámolójában Németh Éva ezredes, az intézet parancsnoka.

Napló-információ

A börtön tájékoztatása szerint az eseményen részt vett Lajtár József vezérőrnagy, főtanácsos, az országos parancsnok gazdasági és informatikai helyettese, valamint a magyar honvédség, a társ rendvédelmi és igazságügyi szervek, önkormányzati és hivatali vezetők, képviselők. A közleményből kiderült: Németh Éva ezredes azt mondta, hogy súlyos, a köznyugalmat zavaró, rendkívüli esemény tavaly sem történt. A 198 személyes intézet telítettsége csökkent, az országos átlagnál alacsonyabb, 122 százalékos volt. Az elmúlt évben végrehajtott közel 1500 befogadást, ugyanennyi távozást és a több mint 1700 előállítást rendkívüli esemény nélkül, törvényesen hajtották végre. Kiemelt feladatként kezelték a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedésének segítését, a reintegrációt, tréningeket, szakmai képzéseket szerveztek, szélesítették az együttműködést. A kiegyensúlyozott gazdálkodásnak köszönhetően az intézetnek tartozása nem volt, saját bevételeit megduplázta. A működési költségek csökkentéséért részben pályázati forrásból az épület tetejére napelemeket telepítettek több mint százmillió forintos beruházással. Az új jogszabályoknak megfelelően a személyi állomány képzési és vizsgakötelezettségeinek eleget tett. Az intézet parancsnoka köszönettel beszélt a beosztottak szakszerű munkájáról, amellyel hozzájárultak a biztonságos és törvényes működéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!