Veszprém

2016.02.05. 14:18

Megálljt parancsoltak a boltoknak - 40 méteren öt tábla tiltja a megállást

Veszprém – Több üzlet és szolgáltató, valamint egy nyelviskola szenvedi meg, hogy az eredeti tervekkel ellentétben megállni tilos táblákkal tűzdeltek tele egy szervizutat.

Tremmer Tamás

Ha egy adott útszakaszon az egy méterre jutó megállni tilos táblák számát nézzük, Veszprém vélhetően éllovas. Az Almádi úton kialakított két körforgalom nyomán egy körülbelül 40 méteres szervizút keletkezett. Erre a minap megállni tilos táblákat helyeztek ki, mindegyik bejárathoz, mindegyik oldalra, összesen ötöt A táblák több üzletnek és szolgáltatónak is gondot okoznak.

A nyelviskola ügyvezetője, Véh Balázs is értetlenül állt a táblák kihelyezéséhez. A várakozni tilos táblákat el tudta fogadni, de a megállni tilosakat már nem. Hangsúlyozta, amikor a körforgalmat építették, az eredeti elképzelésekben erről szó sem volt! Nem érti, miért nem állhat meg a szülő két percre, amíg a gyerek befut a nyelviskolába, hogy elkérjen egy papírt? Főbérlőként a dohányboltért is felelősséget érez, amikor bérbe adták a helyiséget, szó sem volt erről a tiltásról.

Bujdos István úgy keresett helyet a trafikjának, hogy fontos szempont volt az autós forgalom. A három évvel ezelőtti rendezési terveken ezt a szakaszt szervizútként jelölték, azért is bérli itt az üzlethelyiséget. A megállni tilos táblák kihelyezésével ellehetetlenült a működése. A raklapnyi árut miként vigyék be a boltba, ha közben nem állhat meg a teherautó? A forgalma egyik napról a másikra 30 százalékkal csökkent, mert elmaradtak az autós vásárlók. A helyzet nemcsak neki kellemetlen: ha jön a postás, és csomagot hoz az út mellett található egyik szolgáltatónak, akkor ő sem tud megállni.

– Akik úgy állnak meg a szervizúton, hogy mások nem tudnak közlekedni tőlük, azokat büntessék meg! De így a vállalkozókat büntetik! A világon nincs még egy olyan hely, ahol a szervizutat öt megállni tilos táblával védik – vélekedett.

A városüzemeltetési iroda vezetője, Kovács Zoltán a Naplónak elmondta, eredetileg korlátozott forgalmi övezettel számoltak ott, ami körülbelül a várakozni tilos táblával egyezik meg. Csakhogy az autósoknál ezzel nem értek célt. A területen két társasház is található. A lakók folyamatosan panaszkodtak, hogy az autósok úgy állnak meg a szervizúton, hogy a házakhoz se be, se ki nem tudnak közlekedni. Fotókkal is illusztrálták a szerintük áldatlan állapotokat. Erre döntöttek úgy, hogy kiteszik a megállni tilos táblákat, ami két részletben meg is történt, tájékoztatott az irodavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!