Veszprém

2016.02.10. 14:24

Közel egymillió forintot loptak tőle, és a perköltséget is neki kell fizetnie

Veszprém - Egymillió forintot tulajdonítottak el egyik olvasónk fiától, majd a pert követően még neki kell megfizetnie annak több százezer forintos költségeit.

Heffler Péter

Egyik olvasónk érdekes és egyben tanulságos történettel kereste fel szerkesztőségünket. Karika Lajosné azzal kezdte, hogy igazságot szeretne fiának, akit nem elég, hogy volt élettársa meglopott, még a későbbi per költségeit is neki kell megfizetnie.

– A fiam egy időben kint dolgozott Franciaországban, míg az élettársa itthon tartózkodott – kezdte veszprémi olvasónk. – Ekkor közel egymillió forint szerepelt az önkéntes nyugdíjpénztári számláján, amit az itthon élő párja egy forintig le is vett. Tette mindezt jogosulatlanul, ugyanis meghamisította a fiam aláírását, majd fogta és elköltötte a teljes összeget – mondta még Karika Lajosné, aki aztán hozzátette, hogy később perre vitték az ügyet, ahol a volt élettárs beismerte a tettét.

A Veszprémi Városi Bíróság 2011. október 17-ei tárgyalásán csalás bűntettében ugyan bűnösnek találták a nőt, akit hat hónap börtönbüntetésre ítéltek, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették, teljes igazság mégsem születhetett, ugyanis a vádlott időközben elhunyt. Most Karikai Lajosné fiának nemcsak az a közel egymillió forint hiányzik, amivel megkárosították, de a nagyjából négyszázezer forint költséggel járó per díját is neki kell megfizetnie, mivel rá szálltak tovább az elhunyt volt élettárs fizetési kötelezettségei.

Az ügyben kérdeztük az érintett biztosítót is, hogy milyen okmánnyal köteles magát igazolni az, aki önkéntes nyugdíjpénztári számláról venne fel pénzt, egyáltalán ez egy aláírással valóban lehetséges lenne, illetve például családtagok hozzáférhetnek-e a számlához. Azonban többszöri megkeresésünk után, közel másfél hét alatt sem kommentálták Karika Lajosné történetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!