Veszprém

2015.07.04. 08:49

Ingyen osztották a meggyet

Veszprém – Több mint fél tonna meggyet osztanak szét szombat délelőtt Veszprémben is az országos akció keretében.

Marton Attila

A kilenc órára meghirdetett időpontban már harminc-negyvenen gyűltek össze a Haszkovó lakótelep legnagyobb élelmiszerboltja előtt.

Hatszáz kilogramm meggyet osztunk szét, ez körülbelül 2000-2500 adagot jelent, mondta érdeklődésünkre Keresztes György, a meggyosztást szervező cég ügyvezetője. Felhívta a figyelmet, ahogyan Európa többi részén, úgy Magyarországon is csökkenőben van a meggyfogyasztás, az akció célja, hogy a meggy ismét népszerű legyen, és újra a gyümölcsöt megillető rangra emeljék. Veszprémben a kántorjánosi fajtából lehetett kóstolót vinni, amelyet Dunaújváros mellett termesztettek.

A kezdemény során három nap alatt országszerte harmincegy városban összesen tizenkét millió forint értékben osztottak meggy a cég, tette hozzá az ügyvezető.

A meggy az egyik legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!