Veszprém

2016.12.07. 20:35

Huszonöt éves lett a szakmai folyóirat

Veszprém - A Comitatus - Önkormányzati Szemle címlapjaiból szerveztek kiállítást a városházán.

Marton Attila

A folyóirat idén ünnepli megalapításának 25. évfordulóját, a városháza aulájában rendezett kiállításon a tematikusan csoportosított címlapválogatás - amelyeken térképrészletek, festmények, megyeháza-épületek, valamint balatoni és veszprémi nevezetességeket ábrázoló fotók - mellett a folyóiratot bemutató és a lapkészítőket felsoroló tabló is helyet kapott.

Porga Gyula és Zongor Gábor a kiállítás megnyitóján Fotó: Balogh Ákos

Porga Gyula polgármester megnyitójában hangsúlyozta, a folyóirat felületet biztosított az önkormányzati rendszerről való folyamatos vitára és gondolkodásra, valamint valódi szellemi műhelyt teremtett az utóbbi két és fél évtizedben. Hozzátette, a rendszerváltás pozitívumai közé tartozik, hogy létrejött a lap, amely lehetővé teszi a közös gondolkodást az önkormányzati rendszerről és az önkormányzatok feladatairól.

Zongor Gábor, a folyóirat alapító szerkesztőbizottságának elnöke felidézte, 1991 júliusában jelent meg először a lap, akkor még nem gondolták, negyedszázad múlva ünnepelhetnek. Hozzátette, a lap kiadását a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége támogatta a szervezet 2012-es megszűnéséig, azóta a Comitatus Társadalomkutató Egyesület adja ki a folyóiratot.
Kiemelte, a huszonöt év alatt megjelent mintegy 220 szám mellett a folyóirattal létrejött szellemi műhely kiadványok és könyvek kiadásában is részt vett, valamint konferenciákat is szerveztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!