Veszprém

2016.04.27. 06:50

Horgászverseny és haltelepítés Kádártán

Veszprém-Kádárta - Jó hangulatban telt a VII. Sipos László Emlékverseny, ahol majd 300 kiló halat fogtak a résztvevők. A versenyt követően pedig újabb telepítéssel kedveskedtek a horgászoknak.

Tremmer Tamás

Immár hetedik alkalommal rendezte meg a Kádártai Sporthorgász Egyesület az egyfordulós, páros horgászversenyét a Carp Zoom-kupáért, amelyet elhunyt elnökük tiszteletére alapítottak.  Az emlékversenyen 39 páros versenyzett és küzdött a szeles időjárással. A versenyen összesen 266,970 kilogramm halat fogtak a résztvevők. Sajnos, volt olyan csapat is, akiket nem környékezett meg a halfogás élménye.

A Sipos László Emlékverseny teljes mezőnye (Fotó: Tremmer Tamás)

A versenyt a Mogyorósi Róbert, ifj. Mogyorósi Róbert páros nyerte 30,510 kilogramm hallal. Másodikként Vörös Kálmán és Sarus Zoltán végeztek, 14,830 kilogramm hallal. Alig maradtak le mögöttük Kurbucz Máté és Kurbucz Tamás, akik 13,475 kilogramm halat fogtak. A legnagyobb súlyú halat Mogyorósi Róbert terelte szákba, egy 8,62 kilós potykát.

A nyertesek: Vörös Kálmán, Sarus Zoltán, Mogyorósi Róbert, ifj. Mogyorósi Róbert, Kurbucz Máté, Kurbucz Tamás (Fotó: Tremmer Tamás)

A versenyt követően megemlékeztek Sipos Lászlóról a Kádártai Sporthorgász Egyesület elhunyt elnökéről, és koszorút helyeztek el a tiszteletére felállított emlékkőnél. Idén már a felesége sem volt ott a rendezvényen, aki a közelmúltban szintén elhunyt.

A verseny követően a hét elején megtörtént az idei első telepítés a Bánya-tónál. Összesen közel ezer kilogramm, átlagosan kettő kilogramm egyedsúlyú pontyot tettek a vízbe, ezzel pótolták a horgászok által idén elvitt mennyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!