Veszprém

2017.06.09. 17:40

Díjazott diákfilmek

VESZPRÉM Hiányszakmákat bemutató kisfilmeket készítő középiskolásoknak kiírt pályázat nyerteseit jutalmazták a városházán pénteken.

Marton Attila

Az európai uniós TOP-program keretében a Bakonykarszt Zrt., a Jost Hungária Bt. és a Pannontej Zrt., valamint a helyi foglalkoztatási együttműködés konzorciuma közösen tett közzé felhívást középiskolásoknak februárban, hogy rövidfilmekben népszerűsítsék a hiányszakmákat. A diákoknak csoportmunkában három-öt perces filmet kellett készíteniük a CNC-gépkezelő és gépi forgácsoló, hegesztő, lakatos, sajtkészítő, túrókészítő, villanyszerelő, valamint víz- és csőhálózat-szerelő foglalkozásról.

Látos Márk, Őri Dominik és Czaun Péter veszi át a díjat Schné Mónikától, a Pannontej Zrt. veszprémi üzemének HR-vezetőjétől
Fotó: Pesthy Márton

Az országosan is egyedülálló kezdeményezésben hat oktatási intézmény tizenhét csapatában 51 diák vett részt. Garami Erika, a Nemzetgazdasági Minisztérium Munka-erő-közvetítési és Koordinációs Főosztályának munkatársa kiemelte, a középiskolások filmjei növelhetik a fiatalok motivációját, hogy a hiányszakmák valamelyikét válasszák. Brányi Mária alpolgármester arról beszélt, a filmekben a fiatalok szemszögéből láthatók a helyi gazdasági szereplők. A rendezvényen az egyes szakmákat bemutató legjobb filmek készítőit jutalmazták. A zsűri értékelése szerint valamennyi versenyző között a sajtkészítő szakmát bemutató Látos és a Haverok nevű csapat (Látos Márk, Őri Dominik, Czaun Péter) kisfilmje lett a legjobb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!