Veszprém

2015.05.14. 15:27

Diák vagyok, nem rabszolga! - A diákmunkások érdekében kampányol a Jobbik

Sokan fiatal nem a tapasztalatszerzés érdekében vállal diákmunkát, hanem azért, hogy besegítsen a családjának, vagy egy kis zsebpénzre tegyen szert. Ezen a területen sok a visszaélés a munkavállalók részéről, ami abból adódik – hangzott el Varga Bence sajtótájékoztatóján.

Szám Dorottya

A Jobbik Veszprémi Ifjúsági Tagozatának elnöke elmondta, hogy a munkáltatók sokszor nem a szerződésben szereplő bért fizetik ki, vagy ha mégis, késve teszik azt. Nem adják meg a kötelezően járó pihenőidőt és megalázó körülmények között kell dolgozniuk a diákoknak.

Fotó: Szám Dorottya

- A kormány az elmúlt évek során nem tett ez ellen semmit. Mivel sok diák fordult hozzánk segítségért, a Jobbik Ifjúsági Tagozata két éve kampányt indított Diák vagyok, nem babszolga címmel. Létrehoztunk egy ingyenes panaszbejelentő és jogsegély szolgálatot. A kormánytól elvárjuk, hogy foglalkozzon ezzel a valós problémával, a közoktatás keretein belül adjon megfelelő tájékoztatást a diákoknak a munkavállalással járó jogokról és kötelezettségekről – fogalmazott Varga Bence, majd hozzátette, hogy arra is kérik a kormányt, hogy segítse a szakirányú diákmunka terjedését.

- Ha valaki autószerelőnek tanul, ne egy multinacionális cégnél kapjon árufeltöltői állást, hanem legyen lehetősége diákmunkásként elhelyezkednie egy autószerelő műhelyben. Ameddig a kormány nem lép semmit a diákmunkások érdekében, folytatjuk a kampányt – tette hozzá a fiatal politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!