Veszprém

2015.11.25. 13:49

Bolyai anyanyelvi csapatverseny

Veszprém – Száznyolcvankét csapat vett részt az országos Bolyai anyanyelvi csapatverseny megyei fordulóján.

Balla Emőke

A versenyt 2005 óta rendezik meg, a 3–8. évfolyamon a diákok négyfős csapatokban mérik össze tudásukat. A megyében három helyszínen – a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában, a Kossuth Lajos Általános Iskolában és a tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskolában – írták a megyei forduló feladatait, az eredményhirdetést a megyei szervező Deák iskolában tartották, tájékoztatott Horváth Szilárd igazgató.

Harmadik évfolyamon első lett a Lexikonok csapata (Deák iskola: Beck Szabolcs, Békési Attila, Bovánovics Balázs, Őri Bálint), negyedik évfolyamon a Nyelvész csapat (Hriszto Botev Általános Iskola: Csikó Kinga, Lendvai Csenge, Heklinger Ádám, Gyimesi Máté), ötödik évfolyamon a Szókirakók csapata (Kossuth iskola: Kiss Levente, Morvai Levente, Farkas Lilla, Dominyák Virág), hatodik évfolyamon a Nyelv-Ész csapat (Padányi katolikus iskola: Farkas Kincső, Szilágyi Veronika, Tekker Dániel, Ticz Péter). A hetedik évfolyamon az általános iskolások között a Négyszerész lett a legjobb csapat (Deák iskola: Balogh Benjámin, Müller Martin, Tárnoki Ágnes, Tóth Anna Boglárka), a gimnáziumok között a Győző lányok csapat lett az első (Padányi katolikus iskola: Bozsó Blanka, Dömölki Luca, Kocsis Kinga, Takács Viktor), a nyolcadik évfolyamon a TEK csapat végzett az élen (Cholnoky Jenő Általános Iskola: Böszörményi Zoltán, Csicsics Fanni Blanka, Páhy Bence, Tarsoly Csenge). Tanári díjat kapott Boda Margit, a Kossuth iskola tanára.

Az országos döntőt december 5-én rendezik Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!