Veszprém

2016.02.23. 17:15

Közgyűlést tartott az Életet az Éveknek megyei egyesülete

Veszprém – A nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete az ország öt legaktívabb szervezete közé tartozik – hangsúlyozta dr. Hegyesiné Orsós Éva, az országos szövetség elnöke Veszprémben . A kilencvenegy klubot tömörítő szervezet kedden tartotta közgyűlését.

Barta Éva

Paulics István, az Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesület elnöke beszámolójában hangsúlyozta, hogy  a sport és  a kultúra közösségteremtő hatását jól kihasználták. A  hagyományőrző tancsoportjaik, énekkaraik, szavalóik részt vettek a megyei és országos rendezvényeken, a nyugdíjas sportolók pedig különösen tekében és úszásban jeleskedtek. A kártyacsaták és a sakkvetélkedők is hasznos programot biztosítottak a résztvevőknek. Az idei tervekről szólva kiemelte a részvételüket az egyházi kórusok zirci találkozóján, készülnek a dunántúli túraversenyre, valamint a dunántúli Tízpróba vetélkedőre is. Czigler Sándor, az Életet az Éveknek Országos Szövetség sportért felelős alelnöke bejelentette, hogy  gyaloglónapot terveznek. Október 6-án,  a gyaloglás világnapján az ország  minden településen mozgósítják a nyugdíjasokat, hogy legalább ezen a napon tegyenek az egészségükért. A közös gyaloglásra meghívják az önkormányzatok helyi vezetőit és a cégek képviselőit is.

Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Országos Szövetség elnöke többek között arról szólt, hogy a most nyugdíjba vonulóknak húsz, harminc évre lehet  tervezni, és az érdekképviseletnek egyformán kell gondolni a kispénzű és a tehetősebb nyugdíjasokra is. A szállodákkal, utazási irodákkal kötött együttműködésük során sikerült kedvezőbb árakat elérni, és azt is jó hírként közölte, hogy az együttműködő partnerek az utazás és a szállás kiválasztásakor is figyelembe veszik  az idősebb emberek lehetőségeit, kívánságait. Nagyon fontosnak tartja a nyugdíjas közösségek találkozását, ezek sorából kiemelte a már hagyományos országos balatonfüredi nyugdíjasfesztivált, amelyet idén is megszerveznek. Az országos elnök bejelentette, hogy pályázatfigyelő rendszert működtetnek, és a jövőben jogi tanácsadással is várják a klubokat.

A megyei nyugdíjasszervezet közgyűlésén megválasztották az új vezetőséget, amelynek elnöke ismét Paulics István lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!