Veszprém

2015.07.26. 16:27

Bemutattuk kiváló helikoptereinket

Veszprém - A hivatalosan hazánkban tartózkodó dr. Gerhard Stoltenberg, az NSZK védelmi minisztere és kísérete tegnap délelőtt megyénkbe is ellátogatott. A vendégeket elkísérte Annus Antal altábornagy, honvédelmi államtitkár is írta 25 évvel ezelőtt a Napló.

Napló-információ

Elsőként Hajmáskér térségében egy éleslövészeti bemutatót tekintett meg dr. Gerhard Stoltenberg. A bonyolult feladatot a harci helikopterek kiválóan oldották meg, teljesítményükért elsőként Simon Sándor ezredesnek, a szentkirályszabadjai repülőtér parancsnokának gratulált az NSZK minisztere.

Bemutatták a vendégeknek, mit tudnak a különféle helikopterek
Fotó: archív

Az ünnepélyes fogadtatás után a repülőtér parancsnoka rövid tájékoztatót adott a helikopterdandár életéről, feladatairól. Megemlítette, hogy a kiképzési és védelmi feladatokon túl a pilóták sokféle segítséget nyújtanak a gazdaság különböző területein. Speciális feladatuk, hogy magas építményekbe különféle szerkezeteket, elemeket emeljenek be. Természetesen szükség esetén részt vennének különféle természeti csapások, katasztrófák elhárításában is. Simon ezredes szólt arról is, hogy nagy gondot fordítanak a biztonságra. Büszkén említette, hogy régóta nem fordult elő légi baleset.

A tájékoztató után először a földön, majd a levegőben is bemutatták a vendégeknek, mit tudnak az alakulatnál rendszeresített különféle típusú helikopterek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!