Veszprém

2015.06.24. 16:59

Ötven évvel ezelőtt végeztek

Veszprém - Ötven évvel ezelőtt végzett diákok és végzős nyolcadikosok ballagtak a veszprémi Dózsa György általános iskolában.

Balla Emőke

Különleges tanévzárót tartottak a Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában: az 1965-ben végzett 8. b osztály együtt ballagott el a végzős dózsás diákokkal. Tizennyolcan - akiknek annak idején az iskola akkori átépítése miatt nem lehetett hivatalos ballagásuk - együtt lehettek Kováts Sándorné tanítónővel és kedvenc tanárukkal, Köveskuti Imréné élővilágtanárral; a tanévzárón átélhették az alma matertől való búcsúzás pillanatait, ami ötven éve nem adatott meg nekik.

A Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában ebben a tanévben 494 diák tanult, a tanévzárón ötvennyolcan vehették át a színjeles bizonyítványt. A három nyolcadik osztály negyvenkilenc tanulója vett búcsút a Dózsa György általános iskolától, a végzős diákok nyolcvan százaléka érettségit adó középfokú intézményben folytatja szeptembertől tanulmányait.


Az iskola hetvenöt éves jubileumi tanévének záró ünnepén jutalmazták az országos tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedően teljesítő dózsás diákokat. A Dózsa-díjat idén Mann Lotti 8. a osztályos tanuló vehette át kiváló tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért Lengyel Károly megbízott igazgatótól. Az országos Jó tanuló, jó sportoló címet Dobos Karolin 6. a osztályos tanuló érdemelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!