Veszprém

2013.05.14. 11:16

Mentődolgozókat tüntettek ki

A mentők napja alkalmából Budapesten a Sándor-palotában kitüntetéseket adtak át, négy Veszprém megyei mentődolgozó és egy közösség is elismerésben részesült.

Varga Domokos Péter

Az eseményről a Naplót Kiss Attila, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Veszprém megyei vezető mentőtisztje tájékoztatta. Megtudtuk tőle, dr. Wlassics Katalin mentőorvos (Veszprém) miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Cserháti Pétertől, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős helyettes államtitkárától. Volf Kálmán mentőtiszt az OMSZ-nál eltöltött 40 éves szolgálatáért dr. Kresz Géza-emlékéremben részesült. 

Volf Kálmán nyugdíjazásáig a veszprémi mentőállomáson, majd ezt követően néhány évig még a zircin is dolgozott, most véglegesen nyugállományba vonul. Adorján László ajkai mentőápoló ugyancsak dr. Kresz Géza-emlékérem kitüntetést kapott. Torma János sümegi mentőápoló és a balatonfűzfői mentőállomás közössége az OMSZ főigazgatójától, Burány Bélától egyaránt dicsérő oklevelét vehetett át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!