Veszprém

2013.04.16. 18:23

Polgármesterek egymás között

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által rendezett Veszprém megyei polgármesteri fórumon az aktuális önkormányzati ügyekről kaptak tájékoztatást a résztvevők.

Balla Emőke

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) minden megyében megrendezi évenként a polgármesterek fórumát. A TÖOSZ-nak (mely az önkormányzatok védelmére és az önkormányzatok fejlesztésére hivatott) csaknem 1600 települési önkormányzat a tagja, minden megyében tagozattal rendelkezik. A megyei polgármesteri fórumokon előadásokat, konzultációkat tartanak az aktuális ügyekről.

Kerekes Miklós, a TÖOSZ társelnöke, Zongor Gábor főtitkár, valamint Sarkadi-Nagy András, a veszprémi tagozat vezetője (Fotó: Orosz Péter)

A Veszprém Megyei Kormányhivatalban tartott keddi  fórumon a Belügyminisztérium és a megyei kormányhivatal  munkatársai  az új önkormányzati törvényből adódó teendőkről, az önkormányzati költségvetések helyzetéről, a  közigazgatás átalakulásáról, a járási rendszerről, az új önkormányzati hivatali rendszer  kialakításának problémáiról, az önkormányzati adósságrendezésből adódó konfliktusokról tartottak előadást.

Zongor Gábor, a TÖOSZ főtitkára elmondta: az országban a települések kétharmadának működési hiánya van, ennek rendezése elkerülhetetlen. A legtöbb kérdés az önkormányzatok költségvetését érinti: a hivatali létszám alakulását, a gyermekétkeztetés és a bejáró tanulók ügyének megoldását, ezzel kapcsolatban a TÖOSZ tárgyal a Belügyminisztériummal, valamint a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!