Veszprém

2012.12.05. 08:56

Tesznek az egyesületért

Veszprém-Kádárta - Mozgalmas és tartalmas évet zárt a Kádártai Sporthorgász Egyesület. A tagok idán is nagyon sok munkát végeztek annak érdekében, hogy szép környezetben fogadhassák a pecásokat a kádártai Bánya-tónál.

Tremmer Tamás

A hónap elején bezárta kapuit a kádártai Bánya-tó. Elcsendesült a víz, eljött a számvetés ideje. Dr. Horváth Lászlót, a Kádártai Sporthorgász Egyesület elnökét arra kértük, értékelje a hátrahagyott esztendőt.

- Ahogy azt már korábban megszokhattuk, tagjaink idén is nagyon sok munkát végeztek, természetesen mindezt önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül! Az egyesületünk ingatlanán idén is több jelentős felújítás és állagmegóvás, fejlesztés történt, mondta az elnök. A márciusi tó nyitása előtt megtörtént a környezet rendbetétele, melyet minden évben elvégeznek. A tóhoz vezető murvás út részleges felújítására is sort kerítettek.  A félszigetre kibővítették a tó körül lévő elektromos hálózatot. A portaszolgálat biztonsága érdekében biztonsági videokamera rendszert építtetek ki.

 



A polidomház pihenő helyiségében kicseréltették a nyílászárót, felújítottak több filagóriát.

Dr. Horváth László is tisztában van azzal, hogy a pecás számára legfontosabb a hal. A Bánya-tóba 2012-ben 9035 kilogramm pontyot telepítettek, de a tóban az őszi záráskor még 6570 kilogramm ponty volt, ez így együtt kell mennyiség az élményekhez. Ezen felül került a tóba keszeg (2120 kilogramm), kárász (6200 kilogramm), süllő (333 kilogramm), csuka (136 kilogramm). Emellett 18000 darab előnevelt keszegivadékot is telepítettek.2012-ben versenyekben sem volt hiány. A Sipos László emlékversenyt áprilisban tartották, 38 páros részvételével, ekkor betelt a tó. Az egyesületi versenyt májusban rendezték, júniusban tartották az ötödik családi napi horgászversenyt. Augusztusban éjszakai horgászversenyt, októberben a Kádárta Bajnoka-kupát rendezték.Dr. Horváth László jelezte, a Kádártai Sporthorgász Egyesület január 6-án kilenc órakor a veszprémi Rózsa úti általános tartja évi rendes közgyűlését, ahol a tagokkal együtt értékelik az évet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!