Veszprém

2011.10.26. 17:29

Gyenge a kapás rossz időben

Veszprém-Kádárta - Az időjárás kibabrált a pecásokkal, a folyamatos telepítés ellenére sokan csak üres szákot tudtak felmutatni a Kádárta Bajnoka-kupa horgászverseny befejezésekor.

Tremmer Tamás

Évek óta nagy sikerrel zajlik a Kádártai Sporthorgász Egyesület kétfordulós horgászversenye. A hagyományos Kádárta  Bajnoka-kupa a megye minden pontjáról vonzza a pecásokat. Idén 28-an álltak ki a Bánya-tó partjára, hogy szembeszálljanak az elemekkel, és teszteljék tudásukat, ügyességüket.

Míg a hét során még jó étvágyuk volt a halaknak, vasárnap, a verseny ideje alatt már megtartóztatták magukat. Lehet, a rossz idő nagyban befolyásolta a kapókedvet. Borús, felhős, párás idő volt, ráadásul hosszabb időn keresztül szemerkélt az eső is, ami jócskán próbára tette a pecások türelmét. Pedig a szervezők mindent elkövettek, hogy sikeresek legyenek a versenyzők, a kupa előtti héten 18 mázsa méretes pontyot telepítettek a Bánya-tóba. De ez sem segített.

A pecások fele nem találkozott hallal, a másik fele pedig összesen nem egészen hatvan kilót vett ki a vízből. Sokan be is dobták a törölközőt, a viadal lefújása előtt szedték a sátorfájukat.

A Kádárta Bajnoka-kupa horgászversenyt végül Sándor László nyerte 10 580 grammal. Második lett Cziráki Márton 7980 grammal. A harmadik helyezett Enyingi Tibor 6520 grammal. A legnagyobb halat Sándor László fogta, egy 3220 grammos pontyot terelt a szákjába.

A verseny egyébként hagyományos volt abban az értelemben is, hogy Sándor László folytatta sikersorozatát. Idén ahány versenyen elindult a Bánya-tavon, harmadik helyezésnél rosszabbat még nem ért el. Az egyesület szerdán újabb halszállítmányt fogadott. Ekkor 50 mázsa, átlag kétkilós pontyot és öt mázsa háromnyaras süllőt telepítettek a Bánya-tóba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!