Pitypang szörp és hagymalekvár az értéktár napon

2015. július 03., 15:07 szerző: Szabó Péter Dániel
komment
Várpalota – Bodzás eperlekvárt, medvehagyma pesztót, pitypang szörpöt és levendula ecetet is kóstolhattak a vendégek a Thury-várban rendezett értéktár napon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A felsoroltak mellett házi meggylevet, fenyőrügy szörpöt, hagymalekvárt, valamint szedres feketeribizli lekvárt is kínáltak kóstolásra a várpalota Molnár Mária Szociális Szövetkezet munkatársai a várban, ahol a várpalotai járás értékeire szerették volna felhívni a figyelmet a szervezők.

Fotó: Szabó Péter Dániel

– Várpalota az elsők között csatlakozott az értéktár mozgalomhoz, s az elmúlt közel két évben több sikeres rendezvény is bizonyította: rengeteg értékkel bír a település. Az eredmények arra sarkallnak minket, hogy a jövőben a város és térsége kincseit bemutató napot is szervezzünk Várpalotán – mondta el köszöntőjében Talabér Márta várpalotai polgármester.

A megyei értéktár bizottság Vörösmarty Éva elnök foglalta össze a mozgalom helyzetét. Elmondta, Várpalotáról a Thury-vár XIV. századi falfreskói és a bakonyi cifraszűr került be eddig a megyei értéktárba, de további javaslatokat is szívesen várnak a jövőben. Baloghné Uracs Marianna, a Nemzeti Művelődési intézet megyei irodájának vezetője hozzátette, az országban Veszprém megyében alakult a legtöbb helyi értéktár bizottság, összesen 51 település csatlakozott a programhoz. Galambos Szilvia, a várpalotai értéktár bizottság elnöke elmondta, 2013 óta  16 helyi értéket vettek leltárba a városban. A program zárásaként a Thury-vár történetét feldolgozó Palota évszázadai című animációs kisfilmet tekinthették meg a résztvevők.

Szabó Péter Dániel

2015. július 03., 15:07 szerző: Szabó Péter Dániel

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...