Utazó

2015.07.23. 14:24

Augusztus 20 szállás: természetjárás Szilvásváradon (x)

A nyár a kirándulások, hosszú hétvégék és az akár több hetesre nyúló kikapcsolódások időszaka, amikor szívesen kelünk útra, és fedezzük fel hazánk legszebb tájait.

Bár a közeli tengerpartok töretlen népszerűségnek örvendenek, de még csak Magyarország határait sem kell elhagyni ahhoz, hogy igényes fürdőhelyeken hódolhassunk a víz közelsége és a teljes testi-lelki feltöltődés élményének. A zsúfolt élményfürdőkön túl is számos program várja azonban a turistákat, akik előszeretettel választják az augusztus végi időszakot a pihenésre. Ekkortájt általában akad egy hosszú hétvége, mely ideális lehetőséget teremt arra, hogy a családdal, barátokkal elutazzunk. Augusztus 20 szállás kínálatában a Szilvásvárad és környékén megtalálható lehetőségek kiemelt népszerűségnek örvendenek, hiszen gyakorlatilag hazánk egyik legszebb tájáról van szó.  Az Északi-középhegység egyébként is bővelkedik látnivalókban, és a természet szerelmesei éppen úgy megtalálják itt számításukat, mint azok, akik inkább részesítik előnyben a fürdőhelyeket, vagy a barlangok és hegyek övezte tavak nyújtotta élményeket. Nézzük, mi mindent csinálhatunk, ha augusztus 20 szállás kapcsán a Szilvásváradra esik választásunk!

Vízesések és természetjárás egy helyen

A Szilvásváradnál megtalálható Szalajka-völgy hazánk legszebb magashegyi völgyének számít, ahol a természet édesvízi-mésztufa lépcsőket hozott létre, melyeken 17 méter hosszan hullik alá a Fátyol-vízesés. A terület páratlan látványossága mellett a völgyben Pisztrángos-tavak, valamint gazdag növény-, és állatvilág várják a látogatókat. A víz jelenlétének köszönhetően még a nyári melegben is elviselhető hőmérséklet uralkodik a vidéken, így augusztus 20 szállás lehetőségei között keresgélve mindenképpen megéri elgondolkodni a Szilvásvárad kínálta lehetőségeken. A terület kicsik és nagyok számára egyaránt felejthetetlen emlékeket jelent majd.

Vadasparktól az Erdei múzeumig

A Szalajka-völgyben Vadaspark is várja a természet és az állatok rajongóit, így muflonok és dámszarvasok életébe tekinthetünk be. A már említett Pisztrángos-tavak egyébként is gazdagok élőlényekben, vizeikben szivárványos és sebes pisztrángok úszkálnak. A Horotna völgyében Erdei múzeum mutatja be, milyen fázisai vannak az erdei munkának, így az egykori szerszámokkal, életkörülményekkel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Erdei vasút a kényelmesebbeknek

Az utisugo.hu szakemberei augusztus 20 szállás kapcsán rendszeresen igyekeznek felhívni a figyelmet azokra a szálláshelyekre, amelyek Szilvásváradon, vagy annak közvetlen közelében találhatóak meg. Ha pedig kedveli a természetet, de a hosszas túrázástól tart, akkor is lehetősége nyílik arra, hogy a völgy szépségeit megcsodálja, mégpedig az erdei vasútról kitekintve. A völgy bejáratától indulnak a vasúti kocsik, és öt kilométer hosszan kanyarognak a völgy fái között, míg elérik a Gloirett tisztást.

Barlang 600 méter magasban

A kristálytiszta vizű Szalajka-forrás mellől induló kanyargós turistaúton elérhető az Istállóskői-barlang, amelynek rétegeiből egykor 36 ezer évvel ezelőtti leletekre bukkantak. A barlangban egyébként a régészeti feltárások során huszonhét, feltehetően fiatalember csontvázára is rátaláltak, s a szakemberek szerint ez egyértelmű bizonyíték a rituális kannibalizmusra.

A Szalajka-völgy tehát jóval többet tartogat az oda látogatók számára, mint pusztán zöld réteket és néhány vízesést, hiszen egyszerre van jelen a gazdag növény-, és állatvilág, a természet közeli kikapcsolódás lehetősége, a történelem, és az aktív pihenéshez kiválóan alkalmas túraútvonalak is a területen. Augusztus 20 szállás és programajánlatai iránt érdeklődve ne hagyja ki Szilvásvárad szálláshelyeit sem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!