Ukk

2015.09.28. 10:28

Rákosi Viktorra emlékeztek Ukkon

Ukk -Neves szülöttére, Rákosi Viktor íróra, újságíróra, humoristára, országgyűlési képviselőre emlékeztek a község lakosai szeptember 26-án. Rákosi Viktor 1859-ben született, apja gazdálkodó volt.

Tisler Anna

Tehetsége korán megmutatkozott, hatodikos gimnazistaként már latin és görög nyelvből fordított. A jogi egyetemet hamar otthagyta, hogy az írásnak szentelje életét. Jókedvű, széles látókörű, közösségi ember volt, gyakran fordult meg művészek társaságában. Életében számos cikket, színdarabot, regényt írt.

Komendánt Irén megkoszorúzta az emléktáblát Fotó: Tisler Anna

Az ukkiak minden év szeptemberében, az író 1923-ban bekövetkezett halálához közeli időpontban megemlékeznek Rákosi Viktorról. Az ünnepség kezdetén Komendánt Irén polgármester megkoszorúzta az egykori polgármesteri hivatal falán az emléktáblát, majd a Rákosi Viktor művelődési házban a helyi gyerekek, Matyiák Árpád, Matyiák Zsolt, Kovács Mirella, Orsós Vanessza, Orsós Mercédesz, Dömötör Patrícia, Simonyai Karina és Takács Alexandra adott műsort, amelyet Tötös Erzsébet tanított be. Szerepelt a Búzavirág asszonykórus, majd a megjelentek megtekintették a Rákosi Viktor emlékszobát.

Tötös Erzsébet az önkormányzat támogatását kérte ahhoz, hogy jövőre az emlékezők felkereshessék az író sírját Budapesten a Farkasréti temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!