Tihany

2014.04.10. 14:29

Népszerűsítik a tihanyi látogatóközpontot

A balatoni turisztikai szakembereket nyitott kapuval várta a Levendula Ház Látogatóközpont, hogy megismerjék a kínálatukat.

Tremmer Tamás

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság rendszeresen megszervezi a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont nyílt napját. A rendezvény célja, hogy a balatoni turisztikai szakemberek körében népszerűsítsék a Levendula Házat, amely már a nyitás évében, 2011-ben elnyerte az Év Ökoturisztukai Látogatóközpontja címet, tájékoztatott Vers Réka, a nemzeti park oktatási szakreferense. Itt komplex módon mutatják be a Tihanyi-félsziget földtörténeti múltját, mellette a jelen természeti értékeit, illetve a levendula termesztését. A házban foglalkoztató terem is van, ahol kézműves, valamint természetismereti programokkal várják az érdeklődő ifjakat és a felnőtteket egyaránt.

A központ látogatottsága évről évre emelkedik, a vendégek száma tavaly megközelítette a 35 ezret, mondta Küsz Mariann, a ház üzemeltetője. Mindezt úgy érték el, hogy kisebb a szezonális kilengés, az elő-, és az utószezonban többen jöttek a korábbinál, a főszezonban valamivel kevesebben. Mindez azt jelzi, hogy nem csak nyáron népszerű a Levendula Ház.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!