Tapolca

2016.05.02. 10:38

Veszprém Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek III. Szakmai Versenye

2016. április 30-án került megrendezésre a Veszprém Megyei Önkéntes Tűzoltó Egyesületek II. Szakmai Versenye, melyet a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tapolcán, a volt honvédségi – Kinizsi – laktanya területén rendezett meg.

A versenyen összesen öt csapat vett részt, három önkéntes tűzoltó egyesület – Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Devecser Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, és Zalahaláp-Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesülete – valamint két csapattal versenybe szálltak a Németországból, Aschaffenburgból Tótvázsonyba látogatott tűzoltók is.

Az egyesületeknek négy feladatot kellett végrehajtaniuk. Első lépésként egy tesztsort kellett kitölteniük, majd egy épülettűzhöz vonultak, ezt követően pedig műszaki mentési feladatokat hajtottak végre. A gépjárművezetőket is tesztelték: egy szlalom pálya rajtvonalához kellett állniuk, és hibátlanul teljesíteni a kijelölt útvonalat.

Mindent úgy kellett végrehajtaniuk, mintha éles helyzetben tennék egy káresetnél. A versenyen minden induló csapat derekasan helyt állt, maximális teljesítményt nyújtva, ami látszott a végeredményeknél is, hiszen minimális különbségek döntöttek az indulók között. Összesítettben első helyezést a Tótvázsonyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szerezte meg, második helyezést testvérvárosuk tűzoltók, az aschaffenburgiak nyerték el, míg a harmadik helyezést a Zalahaláp- Sáska Községek Önkéntes Tűzoltó Egyesületének tagjai érték el.

Három kategóriában hirdetett eredményt Dányi Béla tű. ezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója: a résztvevő állományból a legjobb gépjárművezető Pittner Antal (Tótvázsony ÖTE), a legjobb beosztott tűzoltó Báder Ádám (Tótvázsony ÖTE), irányítóként pedig Mayer András (Tótvázsony ÖTE) állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!