Tapolca

2015.05.05. 08:58

Ezer arcú művészet - Ablakaink kiállítás Tapolcán

A művészetben az a csodálatos, hogy az az alkotóval való személyes találkozás nélkül is képes megindítani egy kontaktust, egy kommunikációt. Mindazokkal, akik megnézik, vagy meghallgatják az adott művet.

Tóth B. Zsuzsa

Ezekkel a szavakkal nyitotta meg az Ablakaink kiállítást Baranyai Zoltánné. A tárlat képeit bíráló zsűri elnöke, a Színvonal művészeti intézmény igazgatója szerint a kiállításon kifejezésre jut a humor, a szeretet, a ragaszkodás, a kötődés, az emlékezés, a rettegés, a magány és a mi lesz velem érzése is

– Nagyon jó, hogy a festéssel ezek az érzelmek felszínre törnek és társat találnak. Jól érzékelhető, hogy az alkotók fiatalabb generációja is igényli ezt a kommunikációs nyelvet, a vizuális gondolatközlő tevékenységet – mondta szakmai értékelésében Baranyainé.

A tárlatnak helyet adó és azt másodszor szervező Tamási Áron Művelődési Központ vezetője, Barczáné Tóth Boglárka köszöntőjét követően Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere szólt a művészet sokszínűségéről.

– Nem csak kenyéren él az ember, ezt most is megállapíthatjuk. Egy közösség lelkét táplálja a művészet, amelynek ki tudja, hányféle arca van. És hogy mi a dolga, arra a kérdésre ahányan vagyunk, annyiféle választ lehet adni. Ha pedig csupán a nézelődésből olyan gondolatok születnek, amelyek a művészek segítsége nélkül nem születtek volna, akkor elmondható, hogy a cél, amiért a művészek alkotnak, megvalósult – mondta a polgármester.

A zsűri tagjai, Szelestey Ibolya művész-rajztanár és Grünceisz László rajztanár elismeréseket adott át a résztvevő művészeti csoportok, az Ajkai Képzőművészeti Egyesület, az Alsóörsi Képzőművészeti Egyesület, a Balatonfüred és Környéke Múzsa Művészeti Közhasznú Egyesület, a Herendi Vizuális Műhely, valamint a Tapolcai Városi Képzőművész Kör tagjainak.

A kiállításra 96 munka érkezett. A Nívó díjat az alsóörsi egyesület tagja, Frank Szabó Sándor vehette át. Díjazták az ajkai Németh Ferenc, az alsóörsi Pitrók Éva, a herendi Sebestyén László, a balatonfüredi Héhn Zsuzsa és Irázi Ökrös Géza, valamint a tapolcai Varga Károly munkáit. A megnyitón a tapolcai csoport vezetője, Tihanyiné Bálint Zsuzsa szavalt, valamint a Tapolcai Kamarakórus közreműködött.

Címkék#Tapolca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!