A Barackosban épül az uszoda

2017. július 30., 17:41 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
TAPOLCA Az állami beruházással épülő tanuszoda helyéről szóló döntés alapján a létesítményt a Barackos városrészben építik.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Erről tájékoztatta a sajtót Lévai József alpolgármester. Mint mondta, a napokban elkezdik a geodéták a beruházás kitűzésének munkálatait, az alapkőletétel várhatóan jövő év tavaszán lesz. A tanuszoda létesítéséhez rendelkezésre áll a város 2,5 hektáros önkormányzati területe, az uszodához több mint négyezer négyzetméteres terület kell. A területet az önkormányzat az állam rendelkezésére bocsátja tulajdonjogi szempontból is. A Barackvirág utca mögötti területen a jövő év elején várható a tanuszoda alapkőletétele, másfél, két év múlva átadhatják az uszodát, amelynek tulajdonosa a Nemzeti Sportközpontok Zrt., és az állam működteti majd. Mint arról már írtunk, az uszoda a városvezetés véleménye szerint legjobb helyen a strandon lett volna.

Ott azonban kicsi a terület akkor is, ha a szomszédos cég rendelkezésre bocsátotta volna területét, és annak hulladék hője hasznosítható lett volna az fűtéshez. A strand és az uszoda erősítették volna egymást. Sőt, adott a természetes vízfolyás és a csatornahálózat. Emiatt ott lett volna a leggazdaságosabb az üzemeltetés, amely nagy valószínűséggel egy idő után a várost terheli. A szakértő viszont a Barackos utca melletti önkormányzati területet preferálta, annak megfelelő mérete és egyéb adottságai miatt. Azok közé tartozik a Kazinczy iskola közelsége, valamint a közművek jelenléte, továbbá a tény, hogy a város ebbe az irányba fejlődik.

Tóth B. Zsuzsa

2017. július 30., 17:41 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...