Szőc

2015.10.14. 08:59

Új helyen olvashatnak a szőciek

Szőc – Másik épületbe költözött a helyi bibliotéka, az intézményt a község önkormányzata adta át a falu lakóinak a közelmúltban.

Szántó Renáta

Az új könyvtári épület érdekessége, hogy eleinte iskolaként, majd könyvtárként végül vendéglátóipari egységként működött. A falu vezetése úgy gondolta, hogy vissza kell térni a kulturális funkcióhoz, mellyel a létesítmény fontosabb szerepet tölthet be a település életében.

Németh Balázs a község polgármestere Fotós: Gosztolya János

Az ünnepélyes átadón Németh Balázs, Szőc polgármestere tartott rövid beszédet, melyben köszöntötte a megjelent vendégeket és a lakókat. Az eseményen részt vett a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke Polgárdy Imre, az Eötvös Károly Megyei Könyvtár igazgatója Pálmann Judit és Cseh Tiborné is, aki a Devecseri Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója. A polgármester felelevenítette a könyvtár történetét és beszámolt az új épület korábbi funkcióiról. Kiemelte, hogy a községben már 1953 óta működik bibliotéka. Akkoriban ez letéti könyvtárat jelentett. Továbbá beszámolt az intézmény felújításának lépéseiről is, mely a jövőben a tanulás és a fejlődés korszerű színtere lehet. A polgármesteri köszöntő után Polgárdy Imrének a gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!