Sportvilág

2017.01.19. 19:36

Nilsson három találatot szerzett

Nem történt különösebb meglepetés a franciaországi férfi kézilabda világbajnokságon, az esélyesek mind hozták a kötelezőt.

B. Virág Rita

Az A csoportban a harmadik hely volt a tét az Oroszország-Brazília összecsapáson, ahol összességében egy küzdelmes mérkőzésen 28:24-re nyertek az oroszok.

Ugyanitt a hibátlan franciák az eddig gyengélkedő, tartalékos lengyelek ellen megkínlódtak, 26:25 lett a vége.

A B jelű csoportban szerdán lapzártánk után ért véget a Spanyolország-Macedónia találkozó, ahol előbbi negyedik sikerét könyvelhette el, a 29:25-ös győzelemmel. Csütörtökön nagyon fontos derbiket rendeztek ebben a hatosban, hiszen a Macedónia-Izland meccsen a szigetországiak még kivívhatták a továbbjutást egy esetleges győzelemmel, vagy iksszel. Az Aron Palmarssont nélkülöző Izland aztán kicentizte a továbbjutást a 27:27-es döntetlennel, miután az ezzel párhuzamosan futó Tunézia-Angola mérkőzésen 43:34 lett az eredmény.

A magyarok csoportjában, a C jelűben szerdán este Horvátország Chilét is kiütötte (37:22). Izgalmasnak tűnik a két hibátlan alakulat, a németek és a horvátok rangadója péntek este.

A vártnál könnyebben nyert a D jelű mezőnyben Svédország Katar ellen (36:25). Itt már el is dőlt, hogy Dánia után a svédek, Tunézia és Katar is továbbment. A nagy kérdés, hogy melyik gárda lesz a magyarok ellenfele. A Svédország-Egyiptom rangadót pénteken 17.45 órakor tartják.

A magyarok 20.45-től meccselnek a beloruszokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!