Sport

2017.03.03. 14:40

Vasárnap a gyengélkedő Presov látogat a veszprémi arénába

Veszprém - A vártnál jóval nehezebben, de végül megszerezte a két pontot a svájci Schaffhausen ellen a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligájában, így tartja értékes harmadik helyét a csoportban.

B. Virág Rita

A 28:27-es veszprémi sikerrel véget érő találkozót követően Peter Kukucka, a ha-zaiak mestere elmondta, nagy öröm számára, hogy már nemcsak negyven, hanem hatvan percig meccsben volt a csapata, ami számukra nagy előrelépés.

- Jó volt látni, hogy az utolsó pillanatig harcoltunk. Természetesen ugyanakkor kissé csalódott vagyok, hogy nem sikerült a pontszerzés. Csupán egy gól kellett volna. A fejlődés azonban elvitat-hatatlan. A srácok meccsről meccsre jobban teljesítenek - összegzett a tréner.

A Kadetten Schaffhausen otthonában igazán megszenvedett a két pontért a Telekom Veszprém, de a lényeg, hogy sikerrel járt Fotó: Ary György

A veszprémiek szakvezetője, Javier Sabaté azzal kezdte, hogy ezúttal a szerencse velük volt, amely a szezon korábbi szakaszában viszont nagyon hiányzott, és ezt most jó jelnek értékeli.

- Az első félidőben gyengén védekeztünk, a Kadetten nyolc gólt tudott szerezni kilenc méterről, ami nagyon sok. Császár és Maros fantasztikusan teljesített. A második játékrészben változtattunk a védekezésünkön, magasabb falat húztunk fel Blagotinsekkel és Ligetvárival, és ekkor már a távoli átlövések nem jelentettek gondot. Támadásban inkább a döntő pillanatokban játszottunk koncentráltan. Boldogok vagyunk, nagyon fontos két pontot szereztünk - hangsúlyozta az edző.

Andreas Nilsson pedig inkább azt emelte ki, hogy nem tudtak gyors indításokat eszközölni, ami miatt túlontúl szorosan alakult a találkozó.

- Nehéz volt a Schaffhausen ellen játszani, nagyon lefárasztott minket. Szerencsések vagyunk, hogy sikerült itt ma megszereznünk a két pontot, ezen a nagyon jó mérkőzésen. Boldogok vagyunk, hogy továbbra is harcban lehetünk a harmadik helyért a csoportban - nyilatkozta a veszprémiek svéd beállója.

A magyar bajnok azonban nem sokat rágódhat a történteken, mert vasárnap fél hattól már a SEHA-ligában lesz érdekelt a szlovák Tatran Presov ellen. Az elmúlt évek jó szereplése után az eperjesiek idén kifejezetten gyengélkednek ebben a délkelet-európai sorozatban. A SEHA-ban mindössze három győzelmet és egy döntetlent szereztek, ellenben tizenkétszer vesztesen hagyták el a pályát, s így csak a kilencedik helyen állnak a táblázaton, nem jutnak be a négy közé.

A Telekom Veszprém férfi kézilabdázói számára a vasárnapi ütközet az utolsó alapszakaszbeli mérkőzés a SEHA-ligában. A címvédő társaság jelenleg második helyen áll, így biztos résztvevője a négyes döntőnek, amelynek helyszínéről még nincs információnk, ez csak március 16-a után derül ki, amikor befejeződik mindenki számára a sorozat első szakasza. A négy között már a listavezető Vardar Szkopje is ott van, a PPD Zagreb, a Celje és a Breszt dönt a másik két helyről. A Zágráb 34, a Celje 33, a Breszt pedig 32 pontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!