Sport

2016.12.02. 18:15

Veszélyes az ellenfél - Két jó formában lévő csapat csap össze

Ajka - Igen érdekes zárómeccs előtt áll az FC Ajka, amely a mezőny egyik legjobb formában lévő alakulatát fogadja a labdarúgó NB III őszi utolsó fordulójában.

Horváth Gábor

Az FC Ajka a gyengébb szezonrajt után az utóbbi hetekben megmutatta, van olyan erős, hogy nem kell megijednie senkitől sem ebben a mezőnyben.

Bücs Zsolt csapata öt bajnoki mérkőzés óta veretlen, igaz, a hétközi pótolt találkozóját nem tudta behúzni, négy siker után döntetlent (0:0) játszott a jóval gyengébb, ám 90 percig stabilan védekező Csepellel.

- Ahogyan a meccs után mondtam, ilyen találkozóra számítottam. Természetesen csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült megbontani a vendégek védelmét, de most már előre kell tekinteni. Bízom benne, hogy a helyzet-kihasználásunk sokkal jobb lesz, gyorsabban kell járatnunk a labdát, és fontos, hogy az utolsó passzoknál megfelelő döntéseket hozzunk - fogalmazott Bücs Zsolt.

Az FC Ajka szakvezetője, Bücs Zsolt bízik benne, hogy csapata javítani tud helyzetkihasználásán
Fotó: Nagy Lajos

Az ajkaiak szakvezetője utolsó mondatát már az idei zárómeccsre értette, együttese ugyanis szombaton egy, a Csepelnél is keményebb diót fogad. Az a Tatabánya lesz a vendége, amely szintén hosszú hetek óta veretlen, ráadásul érdekes állapotban lép pályára most Ajkán.

- Sok embernek ez lesz az utolsó mérkőzése Tatabánya-színekben, ellenfelünk igazi csak azért is hangulatban lesz. Minden mindegy alapon, nyomás nélkül játszhatnak, és ez nagyon veszélyes. Nehéz dolgunk lesz, de mindenképpen szeretnénk begyűjteni a három pontot - hangsúlyozta az edző.

Az FC Ajka-Tatabánya FC bajnoki mérkőzés szombaton 16 órakor kezdődik. A hazaiak ötödikek a tabellán, ugyanúgy 29 pontjuk van, mint az előttük álló Puskás Akadémia II-nek. A tatabányai együttes 25 pontot gyűjtött, ezzel a 11. pozíciót foglalja el a tabellán. A meccset (és a fordulót) a tavaszi idényből hozták előre. A szezon nyitányán a két együttes 2:2-re végzett a Tatabánya otthonában, úgy, hogy a vendégek 2:0-ra vezettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!