Sport

2017.01.18. 18:50

A címvédő Veszprém nyert meg a 27. Pápa Kupát

Pápa - A csoportbeli döntetlenek után a helyosztó mérkőzésen háromgólos győzelmet aratott a Pápai Egyesített Labdarúgó Club (PELC) csapata a Pápa Kupa teremlabdarúgó-tornán. Ez az eredmény a hetedik helyet jelentette az U15-ös pápai fiúknak.

Molnár Tímea

A veretlenség nem garancia sem a sikerre, sem a kudarcra. Portugália nemzeti együttese a tavalyi kontinenstornán döntetlenek sora után lett Európa legjobb labdarúgó-csapata. A PELC fiataljai a Pápa Kupán az ikszek mellett egy győzelmet is szereztek, végül ez csupán a hetedik helyre volt elég.

Orovecz András, a pápaiak edzője is többet várt a tanítványaitól, a 7-8. helyért vívott találkozó lefújása utáni gyors értékelésében elmondta: három meghatározó játékosára nem számíthatott, és ez a hatfős teremtornalétszám esetén jelentős eredménybefolyásoló tényező. A PELC-tréner nem panaszkodott, tényszerű helyzetjelentést adott, amelyből kiderült: mind a helyzetkialakítással, mind a helyzetkihasználással voltak gondjaik. Kitért arra is: a mezőny ki-egyenlített volt, mindegyik együttesnek megvolt a maga erőssége a technikai tudás, a fizikai erő, a küzdőképesség vagy éppen a lelkesedés terén.

A dobogó legfelső fokára a veszprémiek állhattak fel, mögöttük németek és felvidékiek végeztek Fotó: Molnár Tímea

A Pápa Kupa az aktuális U15-ös korosztály megszokott éveleji megmérettetése, amelyre a hazaiak mellett Pápa partnervárosai, együttműködő határon túli települései is meghívást kapnak. A 27. tornán a pápaiaknak csupa határon túli ellenfél jutott. A csoportmérkőzések során ezek az eredmények születtek: PELC-Leinefelde 0:0, Barót-PELC 0:0, PELC-Losonc 1:1, Gorlice-PELC 1:1. A helyosztón: PELC-Kovászna 3:0.

A mezőnyből kiemelkedtek a veszprémi fiatalok, a megyeszékhely korosztályos csapata a szakemberek véleménye szerint is egyértelműen a legjobb volt. Eredményeik a csoportmérkőzéseken: Veszprém-Kovászna 4:0, Ajka-Veszprém 1:0, Veszprém-Dunaszerdahely 2:0. A döntőben: Veszprém-Leinefelde 1:0.

Tóth Gábor, az aranyérmes együttes edzője azt nyilatkozta lapunknak, nem volt sok idejük a felkészülésre, ezért játékosai egyéni képességeire épített a nap során, és nem is kellett csalódnia. A veszprémiek egyébként harmadszor szerepeltek a Pápa Kupán, és eddigi mérlegük 100 százalékos, vagyis mindhárom nevezésük alkalmával elvitték magukkal a kupát. A 2017-es Pápa Kupán a Veszprém mögött a németországi Leinefelde végzett, míg a harmadik a felvidéki Dunaszerdahely lett a lengyel Gorlice gárdáját megelőzve. Az ötödik helyen az ajkai fiatalok, a hatodikon az erdélyi Barót csapata, míg a hetediken a PELC zárt. A mezőny a nyolcadik helyezett erdélyi Kovásznával és a sereghajtó felvidéki Losonccal végződött.

A legjobb játékos Molnár Balázs (Veszprém), a legjobb kapus Dawid Sliwa (Gorloce), a gólkirály Dorác Nikolász (Dunaszerdahely), a legjobb pápai játékos Englert Richárd lett. A Pápa Kupa elindításában, majd az évek során a rendezésben szerepet vállaló sportvezető, Hernádi Tamás emlékére alapított díjat Kelemen Sándor kovásznai edző kapta idén. A díjakat Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Áldozó Tamás, Pápa polgármestere és ifj. Hernádi Tamás adta át.

Az ünnepélyes pillanatok sorában Pro Publico Díjat kapott Dimény János baróti pedagógus, nyugalmazott líceumigazgató, aki nagy szerepet játszott a Pápa-Barót-kapcsolat létrehozásában és működtetésében.

A Pápa Kupa részeként a pápai önkormányzat és a részt vevő csapatok vezetőiből összeállt gárda barátságos mérkőzést játszott egymással, amit a vendégek 9:4-re megnyertek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!