Sport

2017.01.10. 07:25

Venczel: Remélem, ez az utolsó megye I-es idényem!

A Perutz FC gólvágója alaposan feladta a leckét vetélytársainak, és a védőknek, ha így folytatja, nem lesz, aki utolérje a mesterlövészek listáján. Na, de a még ennél is fontosabb cél vajon teljesül-e?

Horváth Gábor

A Veszprém megyei labdarúgó első osztály góllövőlistája Venczel Zoltán nevével kezdődik. A Pápai Perutz FC 22 esztendős támadója az idény első felében 29 találatot jegyzett, s ezzel utcahosszal vezet. A második helyen álló balatonfüredi Sergő Mártonnak 14 gólja van.

- Remek szezont futsz, néhány hónapja azt mondtad, szeretnéd elérni az 50 gólos álomhatárt. Tartod a tétet?

- Igen, szerencsére nagyon jól sikerült az ősz. Sokkal jobb formában érzem magam, mint tavaly. Természetesen így szeretném folytatni, bízom benne, hogy meglesz az 50 találat, vagy akár még ennél is több.

- Más ez a Pápa, mint a tavalyi csapat, amely bronzérmet szerzett?

- A csapat kis változtatással, nagyjából ugyanaz, azonban most már jóval összeszokottabb társaság vagyunk. Érezzük egymást, mindenki igyekszik hozzátenni a magáét az összteljesítményhez. Ami engem illet, örülök, hogy sikerült javítanom a helyzetkihasználásomon, amelyet heti két alkalommal kapusunkkal, Simon Lászlóval külön is szoktam gyakorolni.

- A Perutz FC jelenleg nem áll feljutó helyen, s ez annak köszönhető, hogy elbuktátok a Balatonfüredi FC elleni hazai derbit. Jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy ez a két csapat küzdhet meg a bajnoki címért. Szerinted a folytatásban kijavítható a hiba?

- Mi úgy vagyunk vele, hogy inkább hibázzunk az elején, mint a végjátékban. Összességében jó őszt zártunk, Sokat játszottunk idegenben, tavasszal ebből a szempontból könnyebb dolgunk lesz, hiszen sokszor nem is az ellenféllel, hanem a pályával gyűlt meg a bajunk. Szerintem képesek vagyunk visszavágni a Fürednek, ugyanakkor simán elképzelhető, hogy nem a rangadó dönt majd a bajnoki címről. A Balaton-partiaknak is lehetnek még problémáik bizonyos csapatok ellen.

- Ha mégsem sikerül kivívni a feljutást (ehhez a bajnoki cím mellett jó eséllyel egy osztályozót is hozni kell – a szerk.), eligazolsz Pápáról?

- Bízom benne, hogy ez az utolsó megye I-es idényem, szeretném kipróbálni magam az NB-ben. Kerestek Ausztriából, de én nem akartam odamenni. Itthon szeretnék előrelépni, küzdök, hajtok és meglátjuk, mit hoz a jövő. Remélem, hogy feljebb léphetek, ha nem itt, akkor máshol.

- A megyei foci sokszor nem a finomkodásról híres, azonban téged sem kell félteni, bátran belemész a keményebb szituációkba.

- Azt gondolom, hogy nem szabad szerénynek lenni, viszont már higgadtabb vagyok, mint korábban, idén nincs is piros lapom. Persze azzal nehéz mit kezdeni, amikor valaki azzal a céllal lép pályára, hogy ha jó játékossal találkozik, azt lerúgja. Ugyanakkor én is védő voltam, s ez értékes tapasztalat, szoktam is mondani az engem őrzőknek, ismerem a fogásaitokat.

A pápaiaknál hétfőn elkezdődött a felkészülés a tavaszi idényre, amely február 25-én rajtol. A Perutz FC egy ponttal lemaradva az éllovas Balatonfüredi FC mögött a második helyről várja a folytatást. Marton Miklós csapata ősszel 14 siker mellett egyszer kapott ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!