Sport

2016.02.02. 11:22

Utánpótlás női teremtorna: az FC Ajka az ötödik, míg a Pápa a negyedik helyezett lett

Ajka - Nyolc csapat részvételével tartottak rangos utánpótlás női teremlabdarúgó tornát, ahol a házigazda FC Ajkán kívül a megyéből a Pápai ELC csapata vett részt.

B. Virág Rita

Két négyes csoportban kezdődtek meg a küzdelmek az újévi U15-ös tornán. Az ajkaiak egyik kvartett második helyén végeztek négy ponttal, miután 3:0-ra kikaptak a Győri ETO-tól, 0:0-ás döntetlent játszottak a Sopronnal és 4:0-ra legyőzték a felcsút alakulatát.

A másik ágon a Pápa kikapott a Videotontól 2:0-ra, aztán a Kaposvártól 2:1-re, végül megverték a Zalaegerszeget 2:0-ra, így a harmadik helyen zártak három ponttal.

A sors fintora folytán az elődöntőbe jutásért a két Veszprém megyei csapat játszott egymással, ahol nagy csatában némi meglepetésre a Pápa 1:0-ra legyőzték a házigazdákat. Már a derbi elején öngólt vétettek az ajkaiak, s ezt követően hiába támadták végig a meccset, csak kapufákig jutottak.

Fotó: Penovác Károly

Az Ajka így az ötödik helyért focizhatott, ahol ismét a Sopronnal találkozott és újra 4:0-ra nyert. A Pápa aztán a bronzéremért indult harcba a Kaposvárral szemben, ahol 3:0-ás arányban alulmaradt. A döntőt a székesfehérvári Videoton és a Győri ETO vívta, ahol 3:1-re utóbbi nyert és szerezte meg a tornagyőzelmet. A hetedik a Felcsút lett, a nyolcadik pedig a ZTE.

Az FC Ajka legközelebb február 21-én szervez női teremtornát felnőtt csapatok részére, ide még várják a csapatok jelentkezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!