Sport

2015.08.03. 18:51

Újra itthon a veszprémi gárda, de pénteken már utaznak Stuttgartba

Veszprém – Hazatért a roglai edzőtáborból a veszprémi férfi kézilabda-együttes. Nem sok időt tölt itthon, pénteken már Németországba utazik, ahol a hétvégén részt vesz a Sparkassen kupán.

B. Virág Rita

Egy héten át a szlovéniai Roglán, magaslaton edzőtáborozott a magyar bajnoki címvédő, a Bajnokok Ligája-döntős veszprémi alakulat. Carlos Ortega szakvezető alaposan megdolgoztatta fiait, erőnléti tréning, futás, súlyemelés és persze labdás gyakorlások is szerepeltek az edzésprogramban.

A komoly terhelés senkit nem ért váratlanul, Nagy Lászlóék ugyanis már két-három hete egyénileg is készültek a munkára.

Akad olyan játékos, aki látványosan jó formában volt, sőt legalább öt kilogramm izmot magára szedett a pihenő alatt.

Szerencsére mindenkit elkerült a sérülés.

Jó hír, hogy már Cristian Ugalde, a spanyol válogatott balszélsője is százszázalékos munkát tud végezni, májusban eltört bal keze teljesen rendbe jött.

Hazatérve sincs megállás, hétfőtől a Március 15. úti sportcsarnokban folytatják a felkészülést Ilicék.

A Palmarssonnal és Sliskoviccsal megerősített társaság csak kondizni jár át otthonába, a Veszprém Arénába, mert a játéktér felújításán még dolgoznak a szakemberek.

Az elhasználódott borítást július 20-án szedték fel, s mielőtt az újat leterítenék, az alatta lévő burkolatot lecsiszolják, feltöltik, kiegyenlítik, hogy minél tökéletesebb minőségű pályán játszhassák meccseiket majd a kézilabdások.

A következő napokban, csütörtökig még itthon edzenek a sztárok, pénteken hajnalban viszont elutaznak Németországba.

Péntek este barátságos mérkőzésen találkoznak a bakonyiak a Wangennel, majd hétvégén a Sparkassen Kupa címvédőjeként szerepelnek a rangos, hagyományos nemzetközi tornán.

A Füchse Berlinnel szombaton 19 órakor találkozik a Veszprém, majd attól függően, hogy nyer-e vagy veszít, az alsó vagy a felső ágon folytatja a felkészülési kupa küzdelmeit.

 

A két legjobb férfi- és női együttes

Ahogy arról beszámoltunk, augusztus 29-én újra megrendezik a kézilabda Szuperkupát a győri Audi Arénában. A nívós eseményen hazánk két legjobb női és férficsapata méri össze az erejét.A hölgyek mérkőzése 14 órakor kezdődik. A Győri ETO–Ferencváros találkozót a Dunaworld közvetíti. A férfiak 16 órakor lépnek pályára, a Veszprém–Szeged párharcot pedig az M4-en lehet követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!