Sport

2017.04.30. 18:48

Újabb FC Ajka-győzelem

Ajka – Mindkét kapusnak nagy napja volt az FC Ajka-Gyirmót II találkozón vasárnap a labdarúgó NB III-ban, de a hazaiak két gólt azért hálóba passzíroztak.

Horváth Gábor

FC Ajka-Gyirmót II

2:0 (1:0)

Ajka, 200 néző. V.: Derdák. FC Ajka: Balogh – Pál, Pákai, Kovács Gergő, Csemer – Tölgyesi, Köles, Hanzl – Balázs (Major, 40.), Skriba (Fodor, 81.), Lőrinczy (Kovács Gábor, 66.). Edző: Bücs Zsolt. Gyirmót FC Győr II: Rusák – Nagy (Sullivan, 87.), Lengyel, Présinger, Papp – Kőris, Farkas, Veres (Szabó, 40.) – Dávid (Irmes, 46.), Máté, Borkai. Edző: Nagy László.

A hazaiak léptek fel támadólag, Balázs lövését blokkolták, majd Hanzl 28 méteres szabadrúgása jutott a léc fölé. A másik oldalon Baloghnak egy baloldali beadásnál akadt dolga.

Köles János szép gólt fejelt a mérkőzés hajrájában

A 15. percben Köles nagy bedobása után Tölgyesi fejesét hárította Rusák. Két perccel később Skriba Rusák mellett elgurított labdáját mentették a védők, majd Tölgyesi próbálkozott távolról, labdája centikkel jutott a léc fölé.

A 23. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka, Balázs az alapvonalig cselezte magát, beadását Lőrinczy közelről továbbította kapura, a védők csak a gólvonalon túlról tudtak menteni, természetesen a játékvezető gólt ítélt, 1:0.

A 34. percben a vendégek előtt adódott lehetőség, Dávid emelt jobbról Máté elé, aki nyolc méterről fölé lőtt.

A 40. percben mindkét oldalon sérülés miatt kellett cserélni.

A 42. percben Rusák kétszer is bravúrral hárított, Skriba közeli perdítését, majd 16 méteres lövését védte. A félidő utolsó percében ismét egy Rusák bravúrt láthattunk, Lőrinczy lövését tornászta ki a hálóőr.

A második félidő is Lőrinczy-Rusák párharccal kezdődött, előtt 16 méterről lőtt szabadrúgást, a gyirmóti kapus ismét óriási védett.

A következő percek a kapusokról szóltak, Major közeli lövését Rusák, Máté perdítését Balogh hárította bravúrral.

A 62. percben Major kapott jó indítást, egy csellel tisztára játszotta magát, lövését azonban a gólvonalról kivágták a védők.

A 65. percben jobboldali hazai támadásnál Pál lövés helyett beadást választott, a védők szögletre tisztáztak.

A 77. percben egy támadáson belül háromszor is gólt szerezhettek volna a vendégek, Balogh azonban Máté lövését, majd Farkas és Irmes ismétlését is bravúrral hárította.

A másik oldalon Skriba egy szép csel után gyengén lőtt.

A 87. percben növelte előnyét az FC Ajka. Major húzott el a bal oldalon, labdája Csemer elé került, akinek lövését Rusák bravúrral mentette szögletre. A jobbról belőtt labdát a hosszú saroknál jó helyezkedő Köles a jobb alsóba fejelte, 2:0.

A hosszabbításban a bal oldalon Major-Fodor összjáték után utóbbi hibázott helyzetet.

A végig jó iramú meccsen több gól is születhetett volna, azonban a két kapus nagyszerű napot fogott ki. Megérdemelt a hazai győzelem.

Bücs Zsolt: - Nagyszerűen, szervezetten játszott a csapat. Hétről-hétre fejlődünk, magabiztosan védekezünk, rengeteg helyzetet dolgozunk ki. Ezekből kettőt most kihasználtunk, teljesen megérdemelten nyertünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!