Sport

2016.08.01. 13:08

Telekom Veszprém: újabb két legióst szerződtettek! (frissítve)

Egy orosz és egy montenegrói játékossal is szerződést kötött a Telekom Veszprém magyar bajnok férfi kézilabda együttes, amelynek keretében további öt magyar fiatal is helyet kap a 2016/17-es szezonban.

B. Virág Rita

Az elmúlt napok tárgyalás sorozatai után véglegessé vált a Telekom Veszprém Bajnokok Ligája döntős együttes kerete. Az egyesülettől kapott információk szerint két újabb légiós csatlakozik majd a csapathoz. A 28 éves Inal Aflitulin a román Baia Mareban játszott legutóbb. Az irányító megfordult már a Csehovszki Medvegyiben és a Motor Zaporozsjéban is. Eddig főként második vonalba tartozó gárdákban szerepelt, ahogy a 31 éves Mirko Milosevic is. A balátlövő a Vojvodinában, a Crvena Zvezdában, a Dinamo Bukarestben kézilabdázott.

Az utánpótlásból Javier Sabate vezetőedző továbbra is számít Tóth Attila jobbátlövőre. Feltörekvő fiatal Fekete Dávid balszélső, aki Vácott szerepelt kölcsönben, s most őt is visszarendelte az anya egyesülete, ahogy például Borbély Ádám kapust is Tatabányáról. Mindketten már élvonalbeli rutinnal rendelkeznek, ahogy például Ligetvári Patrik és Gyene Norbert is. Ők az előző szezonokban Balatonfüreden pallérozódtak Csoknyai István vezetőedző keze alatt. Előbbi remek védőjátékos és balátlövő, utóbbi pedig gólerős jobbszélső.

Megtudtuk még, hogy a kapusok edzéseit az új szezonban a korábbi kiváló hálóőr, a kétszeres olimpiai bajnok Venio Losert vezeti majd. Porobic Haris pedig az utánpótlás kapusokkal foglalkozik ezt követően.

Úgy tudjuk, Christian Zeitz nem tagja a keretnek, vagyis elvileg a német légiós távozik a Telekom Veszprém csapatától.

 

Négyen utazhattak el az olimpiára

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata az augusztusi felkészülésen négy játékosára nem számíthat, mert ők a riói olimpián szerepelnek majd nemzeti együttesükben. Blaz Blagotinsek a szlovén, Andreas Nilsson a svéd, Ivan Sliskovic és Marko Kopljar pedig a horvát válogatott egyik legjobbja. A veszprémiek augusztus 2-án kezdik a munkát, Porecbe utaznak edzőtáborba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!