Sport

2015.07.07. 19:02

Sztárok a hőségben - Két veszprémi dobóért is szoríthattunk

Még a közel 40 Celsius fokos hőségben is remek eredményeket hozott hazánk legnívósabb atlétikai eseménye a Gyulai Memorial - Magyar Nagydíj.

B. Virág Rita

Két veszprémi dobóért is szoríthattunk a rangos viadalon, ráadásul Orbán Éva magyar bajnok és a feltörekvő Bácskay Zsófia a legnagyobb hőségben, délután egy órakor léptek dobókörbe. A VEDAC csúcstartója, Orbán Éva 69.25 méteres eredménnyel a nyolcadik helyen végzett, míg a 18 esztendős Bácskay Zsófia (Continent Company) 63.91 méterrel tizenegyedik helyen végzett.

A számot a világcsúcstartó lengyel Anita Wlodarczyk nyerte 75.48 méterrel.

Férfi kalapácsvetésben az olimpiai bajnok Pars Krisztián ezúttal nem állhatott fel a dobogó tetejére, mert a lengyel Pawel Fajdek fantasztikus formát mutatott és 83.12 méterrel nyert, míg Pars 79.23-mal második lett.

A sztárok közül férfi 400-on a világbajnok LaShawn Merritt meglepetésre csak második lett (44.43), a számot Steven Gardiner 44.30-cal nyerte.

A leginkább várt szám, a férfi 100 méter volt, ahol az olimpiai és világbajnok Justin Gatlin nem tudott 10 másodperc alatt célbaérni, de 10.02-vel így is övé lett a győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!