Sport

2015.04.22. 16:09

Speciális kézilabdatorna volt Pápán

Pápa - Szeretet, igazságosság, hit, remény, bátorság. Ez az öt kulcsfontosságú érték, amelyben Eunice Kennedy Shriver, a nemzetközi speciális olimpiai mozgalom alapítója mélyen hitt.

Haraszti Gábor

Az idén már 26. születésnapját ünneplő Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) ezen értékeket figyelembe véve rendezte meg a pápai Weöres Sándor Általános Iskola tornatermében országos kézilabdatornáját. A sportesemény célja a játék- és versenyzési lehetőség biztosítása, a kézilabdázás megszerettetése és sporttapasztalatok szerzése volt. A pápai tornára öt csapat érkezett, egy Budapestről, egy Győrből, egy Tordasról, két alakulat pedig pápai színekben mérette meg magát. Az ünnepélyes megnyitó után kvalifikációs mérkőzések következtek, ahol játéktudás alapján a szervezők két divíziót alakítottak ki.

Az első divízióban a Balla DSE korábbi tanítványai által alkotott Pápa I. az oda-visszavágós lebonyolítást követően Győrt és a fővárosiakat megelőzve aranyéremmel gazdagodott. A második csoportban Tordas és a Pápa II. csatázott egymással, az első meccset a vendégek, a visszavágót a pápaiak nyerték 4:3-ra, így hétméteresekkel alakult ki a sorrend, ezúttal a Fejér megyeieknek kedvezett a szerencse. Czoborné Kilián Ildikó, az MSOSZ szakágvezetője az eredményhirdetés után elmondta, már az is óriási eredmény, hogy ezeket a csapatokat vendégül tudták látni Pápán, egyúttal örömét fejezte ki, hogy minden részt vevő alakulat lelkiismeretesen, fegyelmezetten versenyzett.

A fiatalok nagy elánnal küzdöttek a speciális kézis tornán Fotó: Haraszti Gábor

- A lebonyolítás miatt a gyengébb fizikummal rendelkező együttesek a torna végére elfáradtak, ennek ellenére végighajtották a mérkőzéseiket, amíg erővel bírták, egyenrangú ellenfelei voltak a többieknek. Mindkét divízióban kemény küzdelmek zajlottak, a játékosok győzni akarása mindent túlszárnyalt, nekik ez hatalmas élmény, hogy sportolhatnak. Bízom benne, hogy a versenyek sora ezután is folytatódik, és mindenki pozitív élményeket szerezve, jó szívvel gondol majd vissza a vetélkedésekre - fogalmazott Czoborné Kilián Ildikó.

A díjakat Csutiné Papp Orsolya, a Vajda Márta Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógai Módszertani Intézmény igazgatója adta át, a tornát pedig Werni Gábor, az MSOSZ elnökségi tagjának jókívánságai zárták.

Eredmények: I. divízió:
1. Pápa I., 2. Győr, 3. Budapest. II. divízió: 1. Tordas, 2. Pápa II.

Különdíjasok: I. divízió gólkirály: Kiss István (Pápa), legjobb játékos: Sztojka János (Győr), legjobb kapus: Varga Ákos (Pápa). II. divízió gólkirály: Takó Dániel (Pápa II.), legjobb játékos: Gulyás Károly (Tordas), legjobb kapus: Horváth Enikő (Pápa II.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!