Sport

2015.06.01. 19:11

NB I futsal - Az 1. FCV negyedik lett az NB I-ben

Veszprém - Győzelemmel zárta a szezont a megyeszékhely NB I-es futsalcsapata, amely megvédte pozícióját vetélytársától.

Horváth Gábor

1. FCV–Aramis SE 2:1 (2:1)

Március 15. úti csarnok, 600 néző.

V.: Kovács, Zimonyi. 1. Futsal Club Veszprém: Schmidmajer – Finta, Boromisza G., Tar, Gulyás. Csere: Sárdi, Bényi, Bánfalvi, Boromisza D., Vas, Bognár, Udvardi, László, Mudra. Edző: Madarász János.

Aramis SE: Sikur – Kovács, Hosszú, Horváth, Roni. Csere: Farsang, Klacsák, Sebestyén, Vattamány, Frank, Jovánczai, Horváth N., Csopaki, Boldizsár. Edző: Frank Tamás.

Szezonbeli utolsó mérkőzésére készült az 1. Futsal Club Veszprém, amely a negyedik helyről várta a zárókört. A bakonyiak előrébb már nem léphettek, hátrébb viszont csúszhattak, épp az ellenfél Aramis SE előzhette meg az 1. FCV-t.

A veszprémiek (kékben elöl Boromisza D., a háttérben Bényi) nagy riválisukat győzték le. Fotó: Penovác Károly

A két együttesnek izgalmas közös múltja van. A felek között mindig óriási volt a csata, és a veszprémiek egészen a legutóbbi találkozásig (áprilisban Budaörsön 4:2-re nyert a Madarász-csapat) nem tudták legyőzni vetélytársukat.

Ezúttal viszont a pozitív sorozatot folytatták. Az Aramis pont nélkül távozott a Március 15. úti sportcsarnokból.

Ebben nagy szerepe volt a hazaiak ifjú hálóőrének, Schmidmajer Ádámnak, aki nagy védésekkel segítette csapatát a sikerhez. Küzdelmes, harcos meccset vívtak a felek. A Veszprém Bánfalvi találatával szerzett vezetést a 12. percben. A 17. percben Vas duplázta a hazaiak előnyét.

A vendégek, pontosabban Hosszú a 19. percben szépített. 2:1 volt a félidei állás és a szünet után ez már nem is változott.

Mindkét csapaton érződött a szezon fáradtsága, becsülettel küzdöttek a játékosok, helyzetek is akadtak, de gól már nem született.

Egy évvel ezelőtt is a negyedik helyen zárt az 1. Futsal Club Veszprém az élvonalban. Igaz, akkor a bronzcsatát bukta el. Az ellenfél az Aramis SE volt. A bajnoki címet idén visszahódította a Győr, megelőzve a másik nagyágyút, a Berettyóújfalut. A harmadik helyen a Haladás zárt, a szombathelyiek öt ponttal gyűjtöttek többet, mint a Veszprém. A Dunaújváros meglepetésre nyert Berettyóújfaluban, s ezzel megelőzte az Aramist.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!