Sport

2017.02.14. 14:16

Sabate lemondását követelik

Veszprém - Nem akarják tovább Javier Sabatet a kispadon látni a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttes elszánt szurkolói. A THW Kiel elleni, szerdai Bajnokok Ligája ütközet előtt a legnagyobb közösségi oldalon szavazást indítottak, hogy Sabate menjen, vagy maradjon.

B. Virág Rita

Persze mondanunk sem, többségben vannak azok, akik úgy vélik, Javier Sabate ideje lejárt a Telekom Veszprém kispadján. Érdemes az arányokat is megvizsgálni: két és félszer annyian voksoltak a tréner távozására, mint a maradására.

Gyurákovics István, a veszprémi törzsszurkolók, az úgynevezett „O” szektor vezetője is kifejtette véleményét hogy lapunknak:

- Úgy véljük, eljött az idő, hogy Sabate önkritikát gyakoroljon és távozzon. Tavaly májusban a bukott BL-döntő után már sokan firtatták, hogy le kéne mondania, de akkor még többségben voltak azok a hangok - én is ezen a véleményen voltam - amelyek azt mondták, adni kell neki még egy esélyt, és még jó is kikerekedhet a vele való közös munkából - hangsúlyozta Gyurák becenévre hallgató drukker.

A szurkolók vezetője kifejtette, az ősszel elhitte Sabate magyarázatát arról, hogy a túlzott terhelés miatt akadozott a játék és gyengélkedtek a játékosok, ám a Barcelona elleni rangadót követően világossá vált, hogy járhatatlan az általa képviselt út.

- Az egyetlen jó dolog amit ezek után a tehet, hogy feláll és távozik - húzta alá a drukker.

Arra a kérdésre, hogy szerinte, ki pótolhatná az egyre népszerűtlenebb vezetőedzőt, úgy válaszolt, akár házon belül is meg lehetne oldani, hiszen a változás lökést adhat a játékosoknak. Ellenkező esetben mindent elbukhat a csapat, hiszen ez a kínlódás csak a hazai rivális, a Szeged malmára hajtja a vizet.

Mürkli Balázs, aki ugyancsak az állandó szurkolók egyik ismert és megbecsült alakja, szintén elég markáns véleményt fogalmazott meg.

- Az eredmények magukért beszélnek. A két évvel ezelőtti együttes teljesen eltűnt, az akkor tapasztal erősségek még nyomokban sem fedezhető fel a játékunkban - fogalmazott Balázs, aki harminc éve követi a Telekom és elődjeinek ütközeteit, szereplését.

A vezérszurkoló szerint nincs erőnlét, nem működik a rotáció és klasszis játékosok ülnek a lelátón, esélyt sem kapva a bizonyítsára, mert Sabate csupán nyolc-tíz emberben bízik.

- Senki ne higgyje, hogy a riói olimpián még kiválóan teljesítő horvát válogatott, Marko Kopljar elfelejtett kézilabdázni. Ugyanez vonatkozik Ancsin Gáborra is, akinek az idén egy jó meccse volt, a THW Kiel ellen, s azóta csak percekre léphetett pályára. Ugyanazok az arcok szerepelnek a Balmazújváros, vagy a Barcelona ellen is. Nincs egy összeszedett koncepció, és Sabate egyáltalán nem használja ki a bő keret adta lehetőségeket - magyarázta, és még azt is megjegyezte, elkeseredve tapasztalják a lelátón, hogy kedvenceik, akiket űznek, hajtanak minden mérkőzésen, harminc perc után kipukkadnak, nincs kondijuk, önbizalmuk, a koncentráció hiánya szinte tapintható. A játékosok rengeteg ziccert, büntetőt rontanak, ami előtte egyáltalán nem volt jellemző, és ez mind az előzőekhez vezethető vissza.

Ezzel egyidőben a Telekom elutazott Kielbe, ahol különösen fontos rangadó vár rá. Ha a magyar bajnok ugyanis szeretne versenyben maradni a harmadik, esetleg a negyedik helyért, akkor a THW ellen pontot kellene szereznie. Ez persze egyáltalán nem lesz könnyű. A sztárcsapat legutóbb a SG Flensburg-Handewitt otthonában, német bajnoki mérkőzésen, fordulatos és elképesztő tempós mérkőzésen 30:29-es vereséget szenvedett.

Alfred Gislasson tanítványai azonban most hazai pályán szerepelnek, ahol egyértelműen ők az esélyesek.

Javier Sabatet hiába kerestük, reagáljon a szurkolók felvetéseire, nem tudtuk utolérni. A csapat kedden reggel elutazott Németországba, és ott még egy edzésen is részt vesz. A THW Kiel-Telekom Veszprém Bajnokok Ligája meccs szerdán 18.30 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!