Sport

2016.09.22. 16:05

Pályára lépnek a pápai kosarasok - A B33-as válogatott játékos keresztszalag-szakadást szenvedett, hónapokra kidőlt

Pápa - A felsőházba jutást célozza meg a Pápai Kosárlabda Club NB I/B-s kosárlabda- alakulata, amely pénteken Bonyhádon kezdi meg a szereplést.

B. Virág Rita

- Jól sikerült a felkészülésünk, s az is öröm számunkra, hogy itthon tartottuk hagyományos emléktornánk serlegét - kezdte Vajda József, a Pápai Kosárlabda Club szakvezetője. - Azt is el kell mondanom, egyelőre nem vagyunk csúcsformában, ám ez ebben az időszakban teljesen normális.

Vajda József hozzátette, sajnos egyik új igazolásuk, Szabó Bence a B33-as válogatott összetartásán olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy rá az idényben már nem számíthat. Keresztszalag-szakadás miatt hónapokig lábadozni fog a játékos. Jó hír viszont, hogy Szanati válla rendbe jött, így a nyitó meccsen, a Bonyhád ellen harcra kész lesz. Bemutatkozhat az új igazolás, Horváth Gergő is. A 29 éves, kettes, hármas poszton bevethető kosaras Győrből érkezett a Veszprém megyei alakulathoz.

Felépült  vállsérüléséből a pápaiak irányítója, Szanati Mátyás (fekete szerelésben), így Bonyhádon is bevethető lesz
Fotó: Penovác Károly

- Négyes poszton érzek némi hiányosságot, ott szűkösek a variációs lehetőségeink. Viszont tanultunk több új játékot mind támadásban, mind védekezésben is, így bővült a repertoárunk - fogalmazott Vajda József.

A Bonyhádról, amely a múlt héten kezdett és csak hosszabbításban kapott ki Sopronban, a tréner elmondta, most is az élmezőnybe várja. A csoport egyik legjobbja. Azt nem tudják ugyan, hogy a rivális egyik meghatározó játékosa, Tömösváry miért nem szerepelt az első fordulóban Sopronban, de a pápaiak úgy készülnek, a gólerős játékos pályára lép ellenük, így nem érheti őket meglepetés.

- Idén szeretnénk a felsőházba jutni, bár ehhez bravúros teljesítményre lesz szükség valamennyi játékosomtól. Szabó kiesése érzékenyen érint bennünket, azonban remélem, nem ismétlődik meg a tavalyi negatív széria, amikor a bajnokság elejétől a végéig sérülések, betegségek hátráltattak minket. Bonyhádon kezdeni mindig nagyon nehéz, hiszen vendéglátónk a hazai közönség előtt bizonyára szeretné kiköszörülni a Sopronban elszenvedett csorbát. Mi azért szeretnénk megakadályozni ebben. Izgalmas, küzdelmes derbire számítok - hangsúlyozta a pápai szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!