Sport

2016.07.28. 15:21

Öt bajnoki cím az ob-n - Összesen tíz érmet termeltek a megyei klubok sportolói

Körkép - A Balaton Úszó Klub és a Rája 94 Úszóklub kettő-kettő, míg a Veszprémi Úszó Klub egy aranyéremmel zárta az országos bajnokságot.

Heffler Péter

A közelmúltban rendezték a cápa korosztályú úszók (2004-2005-ben született fiúk, 2005-2006-ban született lányok) országos bajnokságát Budapesten a Tüske-uszodában, ahol megyénket négy klub is képviselte a nyolcvankét egyesület közel ötszáz versenyzője között. A Balaton Úszó Klubból Áment Balázs 100 és 200 méter mellen is nagy fölénnyel diadalmaskodott, míg 200 méter vegyesen negyedikként csapott célba. Edzője, Szokolai László lapunknak elmondta, hogy utóbbi versenyszámban is joggal bíztak egy érmes szereplésben, azonban a 100 méter mell és a 200 méter vegyes döntője közötti alig nyolcperces szünet következtében az elért negyedik hely is roppant értékesnek mondható, valamint külön öröm számukra, hogy 100 méter háton, 400 méter gyorson és 100 méter gyorson is sikerült döntőt úsznia Áment Balázsnak. A BÚK részéről még Kérsek Kristóf 1500 méter gyorson hetedik, 200 méter mellen pedig nyolcadik lett.

Áment Balázs (középen) 100 és 200 méter mellen sem talált legyőzőre az országos bajnokságon Fotó: BÚK

Az ajkai Rája 94 Úszóklubot, a már Győrben készülő Szóka Júlia (edzője Farkas András) képviselte a budapesti megmérettetésen, és két bajnoki címet szerzett 400 és 800 méter gyorson, míg 400 méter vegyesen és 200 méter gyorson még egy-egy negyedik helyezést is bezsebelt.

A Veszprémi Úszó Klub hét fővel vett részt a fiatal úszók legnagyobb hazai megmérettetésének számító versenyén, és összesen harmincnégy egyéni csúccsal, egy arany- és négy ezüstéremmel, az összesített ponttáblázat tizenkettedik helyezésével térhettek haza Balogh János és Hudi Zsanett tanítványai. Hegyháti Zoé 400 méter gyorson elsőként, 800 és 200 méter gyorson pedig másodikként csapott célba. Emellett negyedikként végzett 100 méter gyorson, ötödikként 200 méter vegyesen, és hatodik lett 100 méter mellen. A szintén VÚK-os Veisz Dóra is kitett magáért, hiszen ezüstérmet szerzett 800 méter gyorson, hatodik lett 200 méter pillangón és nyolcadik 400 méter gyorson.

A veszprémiek még a 4x200 méteres lány gyorsváltó (Nyiri Villő, Hegyháti Zoé, Bánó Viktória, Veisz Dóra) második helyének is örülhettek, illetve az ugyanilyen összetételű 4x100 méteres lány gyorsváltó negyedik és a 4x100 méteres lány vegyes váltó hetedik helyének.

A Pápai Úszó Sportegyesületet Tapsonyi Bálint képviselte, aki összesen hat számban állt rajtkőre, melyek közül a legjobban 100 méter pillangón teljesített, itt harmadikként nyúlt be Babai Gergő tanítványa.

- Jól kezdtük a versenyt és sikerült is az egyik fő számból begyűjteni egy bronzérmet, amiért száztíz százalékos teljesítményt kellett nyújtani. Ennek meg is lett a böjtje, hiszen mentálisan és fizikálisan is kimerült Bálint, akinek a további versenyzése sajnos ezzel meg is pecsételődött - értékelt Babai Gergő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!