Sport

2015.08.31. 09:19

Korosztályában világbajnoki ezüstérmet szerzett a veszprémi triatlonista, Brassay Réka

Veszprém - Fantasztikus sikert ért el a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) sportolója, Brassay Réka, aki a Zell am Seeben megrendezett ironman 70.3 világbajnokságon kategóriájában másodikként zárt.

B. Virág Rita

Brassay Réka újra szenzációs formában van. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az idén több rangos hazai megméretésen is dobogóra állt, ráadásul kiharcolta a világbajnoki részvételt az ironman 70.3 távon.

Zell am Seeben bonyolították le a vébét, ahol közel 3500 induló bizonyíthatta felkészültségét.

Réka az amatőrök között, a 35-39 évesek korosztályában állt rajthoz. Először 1.9 kilométeres úszás, majd 90 kilométeres bringázás, végül egy félmaratoni távú futás várt rá.

Fantasztikus helyszínen, Zell am Seeben bonyolították le az idei 70.3 ironman világbajnokságot
Fotó: Facebook

Korcsoportjában a legjobb kerékpáros és futó időt érte el, csak úszásban szedett össze némi hátrányt, így végül az előkelő második helyet szerezte meg, időeredménye: 4:48:46 óra.

Érdekesség, hogy a győztes Simone Fürnkranz mindössze 16 másodperccel teljesített jobban a veszprémi sportolónál (4:48:30).

Természetesen megpróbáltuk utolérni a VTE büszkeségét, akivel telefonon sikerült beszélnünk. Jelenleg még kint tartózkodik a mesés szépségű Kaprunban, de megígérte, amint visszaérkezik Veszprémbe beszámol részletes az élményeiről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!